Mac ’n Cheese met bacon

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gram macaroni
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 150 gram spekreepjes
  • 350 milliliter melk
  • 60 gram boter
  • 30 gram bloem
  • zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan
  • hapjespan

Bereiding

Dit is echt een caloriebom tot en met, maar wel heel erg lekker!
Bak in een koekenpan de spekreepjes uit.
Laat ondertussen op laag vuur in de hapjespan de 60 gram boter smelten en doe daar de 30 gram bloem bij. Maak hier een roux van door het op laag vuur goed te mengen met elkaar. Voeg na een paar minuten de melk toe en breng langzaam aan de kook.
Waarschijnlijk zijn je spekjes nu ook wel uitgebakken, zet het vuur daarvan uit.
Inmiddels zal ook de macaroni wel gaar zijn, giet dit af en laat even staan.
Als het melkmengsel kookt voeg je de cheddar en wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Als de kaas gesmolten is en er een lekkere dikke saus ontstaat voeg je de macaroni en de spekreepjes toe. Goed door elkaar roeren en klaar!
Voor het idee kan je er nog een klein stukje peterselie op doen. Toch wat groen.

Hieronder de voedingswaarden. Schrik niet.

Voedingswaarden per portie
Calorieën 674 kcal
Koolhydraten59 gram
Eiwitten64 gram
Vetten18 gram
Vezels9 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *