Recensie – De Broeders

Ja, ja, ja! Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, wat een toppertje is dit! De Broeders in Willemstad (Scharloo). Ze zijn pas sinds november 2020 open, maar ik heb het idee dat de wereldwijde pandemie ze niet heeft tegengehouden. Ze zijn flexibel en bewegen mee met de geldende maatregelen van het moment. Afhalen is een optie, maar ook een buitenruimte is gerealiseerd en ze passen snel de openingstijden aan wanneer dat wenselijk of noodzakelijk is.

Doordat ik #curacao volg op Instagram kom je soms pareltjes tegen. Zo ook de start van De Broeders en daardoor ben ik ze gaan volgen en werd steeds nieuwsgieriger. Ik kreeg een beetje New York vibes en ik scheef hem op mijn lijstje erbij om eens te gaan bezoeken, zowel de looks van de zaak als van de gerechten spraken me enorm aan. Vandaag was het dan zover, even lunchen in een gezellig achtertuin in Scharloo.

We werden bij binnenkomst vlot geholpen en konden kiezen of we binnen of buiten wilden zitten. Zowel binnen als buiten zien er super leuk, verzorgd en gezellig uit, maar we kozen voor buiten. We kregen de kaart en dan wordt het lastig, er moeten keuzes gemaakt worden.

De menukaart is niet enorm uitgebreid, maar wel enorm afwisselend, zo lastig kiezen! Er zijn ontbijtgerechten, lunchgerechten, taart, koffie, vanalles en ook een hoop met een leuke twist. Als er niet iets op staat wat je aanspreekt, dan ligt dat niet aan de kaart. Naast ontbijt en lunch is er in het weekend ook de mogelijkheid voor een borrel en bite in de avond.

Zoals ik al zei, lastig kiezen, omdat er zoveel lekkere dingen op de kaart staan. Mijn tactiek is dan om iets te kiezen wat ik nog niet ken, nieuwsgierig naar ben, niet vaak eet, of niet zo snel zelf maak. Vandaag viel mijn oog op de Shred Em. Zoete aardappel met kip, feta en aioli. Aan de andere kant van de tafel werd heel origineel weer voor een burger gekozen. Drankjes en bestelling werden opgenomen en de drankjes stonden snel op tafel. Niet veel later stonden ook onze prachtige lunchgerechten voor onze neus.

Ik kan er kort over zijn. Het was zo lekker als dat het eruit zag. Goed op smaak. Verschillende smaken en een prima hoeveelheid. Echt enorm van genoten! Grote eters als we zijn hadden we nog wel zin in een zoete afsluiter en gevraagd naar de taarten. Er was een taart met chocolade en bacon, een pompoen taart en een key lime pie. Natuurlijk werd onze interesse gewekt door de taart met bacon en bestelde een puntje met twee vorkjes.

Oké, dit ziet er misschien niet heel lekker uit, maar het tegendeel is waar. De bacon, de stukjes pretzel, de chocolade en de verschillende lagen in de taart waren top! De bacon gaf het net dat beetje zoutige extra. Heerlijk!

Ons bezoekje deze middag smaakt naar meer. De setting is fantastisch, personeel is attent en leuk, de gerechten zijn top en ik ben naar nog zoveel meer gerechten benieuwd die op de kaart staan. Ik zou hier zeker terug gaan om ook het ontbijt uit te proberen, of een keer in de namiddag een drankje te doen. Voordeel is dat je er zowel met mooi als slecht weer terecht kan en als je gewoon een kopje koffie wil halen, dan kan dat ook.

Zeer positief verrast en een dikke aanrader! Oh, en naast dat alles gewoon super gelikt was, is de prijs ook nog eens zeer schappelijk. Voor twee gerechten, drie drankjes en een taartje waren we nog geen 70 gulden kwijt (zo’n 30 euro).

Oordeel: 8,7/10

Eén antwoord op “Recensie – De Broeders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *