Review – Duikcentrum van de Ven

Vorig jaar maart hadden we al op aanraden van vrienden Duikschool van de Ven uitgekozen om twee duiken te doen toen we op Curaçao op vakantie waren. Aangezien ze nu op bezoek zijn en ons ook een duik cadeau hadden gegeven was het dan ook niet gek om wederom bij Van de Ven te gaan duiken. Dit was ons namelijk eerder ook erg goed bevallen!

Vorige keer namen ze ontzettend veel tijd voor ons, hadden totaal geen haast en we kregen ook een ontzettend uitgebreide opfriscursus voordat we aan de duiken begonnen. Dat was deze keer niet anders. We hadden ook het geluk dat we met ons kleine clubje de enige waren.

Om kwart over acht werden we opgewacht met koffie en thee en werd al het materiaal uitgezocht, waarna de uitleg begon. Ik ging al een stuk zekerder het water in bij Caracasbaai, wat maar een klein stukje rijden was.

We kiezen bewust voor guided dives, omdat we ons totaal nog niet capabel genoeg vinden om alleen, zonder instructeur te gaan duiken. De gids hield ons dan ook goed in de gaten en liet ons toch ook een hoop zelf doen. Voor ons erg prettig. Ook in het water was het makkelijk de gids te volgen, maar liet hij je ook gewoon je ding doen.

Voorafgaand aan de tweede duik was er weer genoeg tijd voor een bak koffie, even wat tips n.a.v. de eerste duik en wat instructies voor de tweede duik. Ze passen zich goed aan aan het tempo van ons en na een klein uurtje was het alweer tijd voor duik twee bij Directorsbay.

We werden weer goed geïnstrueerd, aangezien het hier snel afdaalt naar 18 meter. Zelf heb ik vaak meer tijd nodig om mijn rechteroor te klaren en hier kreeg ik dan ook voldoende tijd voor. Ik voelde me niet gehaast, waardoor het klaren ook na een tijdje goed lukte.

We konden Gerard, onze gids weer prima volgen. Zonder ginds zou ik ook geheid verdwalen en geen idee hebben waar ik aan het duiken ben. Nog een voordeel van een gidsduik.

Beide duiken duurde rond de 50 minuten en Gerard hield goed in de gaten hoeveel lucht iedereen nog had.

Na de duiken konden de logboekjes worden ingevuld en inmiddels hebben we 9 duiken op onze naam staan, jeeeej!

Duikcentrum Van de Ven is ons erg goed bevallen en voor eventuele verdieping gaan we hier ook zeker terug. Zelf hebben we onze PADI en bij Van de Ven doen ze SSI, maar dat komt in feite op hetzelfde neer.

Ik kan iedereen deze duikschool ontzettend aanraden. Uit mijn hoofd kost een gidsduik 120,- NAF. Geen idee of dat marktcomfort is, maar we hebben het er graag voor over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *