Recensie – Scampi’s

De setting van Scampi’s is erg leuk. Het zit wat verstopt, maar je heb een mooi terras aan de waterlijn en er was live muziek. We mochten kiezen uit twee tafeltjes, ze haalden snel het vuile tafelkleed af en dekte de tafel opnieuw voor ons. We kregen vlot de kaart en drinken werd opgenomen tegelijk met het eten. De kaart is niet uitgebreid, maar er is keuze uit zowel vlees als vis, of een combinatie hiervan. Heerlijk plekje zo.

Helaas ging het vanaf daar wat bergafwaarts. We hebben ontzettend lang moeten wachten op ons drinken en dit was niet heel ingewikkeld (een biertje en een water met bubbels). Nog even naar de serveerster geseind en ze gaf aan dat het er aan kwam. Helaas gingen een hoop cocktails en andere bestellingen voor, waardoor uiteindelijk ons broodje vooraf tegelijk kwam met ons voorgerecht en het drinken pas later. Erg jammer.

We deelden een voorgerecht; Tostones met guacamole en gamba. (Tostones zijn gefrituurde, geplette bakbanaan chips en erg lekker!). Het zag er erg mooi uit. We hebben alleen een welbekende fout gemaakt. We hebben niet aangegeven dat we geen koriander lusten. Helaas zat deze guacamole vol koriander. Ondanks dat, was de rest van het gerecht wel lekker.

Vanaf hier ging het weer wat beter. Het tempo zat er goed in en niet veel later kwam ons hoofdgerecht. Ik had een tonijnsteak met funchi fries (polenta friet, ook zóooo lekker!) besteld en Duco een seafood mix met frietjes.

De tonijn smaakte goed, maar hij was voor mij iets te ver door gegaard, ik houd meer van een bijna rauwe tonijnsteak. Wel was het vers en smaakte hij niet vissig (ik houd niet van vis die naar vis smaakt). De funchi fries waren heerlijk, gegarneerd met wat kaas. Ook Duco’s gerecht was goed op smaak! Ik heb de conch en calamaris geproefd en dat was erg lekker. Ook geen vissmaak! Een beetje groente had niet misstaan, eventueel had ik dat nog als side order kunnen bestellen, maar dat had ik niet gedaan.

Na het hoofdgerecht was inmiddels de live muziek gestopt, maar hadden we nog wel zin in een toetje. Op de kaart stond dat we konden vragen naar het toetje van de dag, maar helaas, er was vandaag geen toetje, wederom jammer. Dan maar een kop koffie en wat lekkers thuis.

De prijs kwaliteit is gemiddeld zou ik zeggen. Het voorgerecht was rond de 18 gulden (9 euro) en wij hadden de wat duurdere hoofdgerechten en waren rond de 40 en 50 gulden (20 en 25 euro). Dan komt er nog wel 10% servingcharge bij en hebben we er zelf nog wel wat foor bij gedaan. We waren voor ongeveer 140 gulden (70 euro) klaar.

Kortom; Leuke setting, zeker met live muziek en bij zonsondergang. Aanschuiven rond half 7, 7 uur is denk ik perfect. Wij waren een stuk later. De kaart is simpel en prijs/kwaliteit is redelijk. Het is natuurlijk centrum Willemstad en dat zie je qua prijs wel terug. Het begin was alleen een valse start en zet dan al de sfeer neer. Lang wachten op je drankje is nooit chill. Ook jammer dat mijn tonijn te ver door gegaard was. Als visrestaurant zou je dat wel onder de knie moeten hebben. Verder had ik me dus verheugd op een toetje, die er niet was, gemiste kans.

Oordeel: 6/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *