Recensie – De Heeren

Het werd zo aan het einde van de maand weer tijd om een restaurant uit te zoeken voor ons maandelijkse restaurant uitje. Een restaurant waar we beide nog niet geweest zijn en wel nieuwsgierig naar zijn. Ons oog was gevallen op De Heeren, vooral omdat ze op donderdag Mosselen serveren. Niet dat ik daar warm van wordt, maar mijn lieftallige wederhelft wel.

Zo gezegd, zo gedaan. Via Messenger gereserveerd en vrij snel een bevestiging ontvangen. Er is bij Zuikertuintje Mall genoeg plek om te parkeren, dus dat was ook fijn. De reservering was goed doorgekomen en we kregen een tafeltje vlak bij de ingang. De setting sprak ons erg aan. Buiten en binnen lopen lekker door elkaar heen en de aankleding en muziek konden we erg waarderen.

We werden vlot geholpen. De menukaarten werden gebracht en onze drankjes werden opgenomen. Naast de kaart was er ook nog een stamppot, pindasoep en natuurlijk de mosselen.

Er was ontzettend veel keuze en de kaart is ook erg divers. Stiekem hebben we ook even naar de lunchkaart gekeken en deze ziet er eveneens veelbelovend uit!

Aangezien we de toetjes er ontzettend lekker uit vonden zien hebben we besloten om geen voorgerecht te nemen.

Onze bestelling werd opgenomen. Een pan met mosselen met friet in plaats van brood voor meneer en ik ging zelf voor een pasta met beef en truffel. Iets wat ik thuis eigenlijk nooit maak.

Vanaf daar ging het tempo wat omlaag. Wat geheel begrijpelijk is. Op dit moment geldt er een avondklok op Curaçao, waardoor horeca om 20:00 uur dicht moet en iedereen om 21:00 uur thuis moet zijn. Aangezien om 17:00 uur gaan eten hier niet echt gebruikelijk is, is het natuurlijk spitsuur tussen 18:00 – 19:00 met mensen die hoofdgerechten bestellen.

Toen het eten op tafel kwam hebben we dan ook gelijk aangevallen. De pasta was goed! Een subtiele truffelroomsaus met kaas, met door de pasta wat beef (had van mij altijd meer gemogen). De penne is niet een super originele pastasoort, maar het was prima.

De mosselen waren zoals mosselen horen te smaken heb ik mij laten vertellen. Ik heb er een geproefd en het is beter dan oesters. Maar ik denk niet dat ik ooit zelf een pan zal bestellen. De frieten waren van die dikke Vlaamse, wij hebben ze liever dun, maar ze waren goed gefrituurd, lekker krokant wel.

Nadat we ons eten hadden gehad merkten we ook dat het personeel eigenlijk het net iets te druk had. Even checken of er nog wat ingeschonken kon worden, of vragen of alles naar wens was gebeurde niet, of net te laat. Ook moesten we zelf even de aandacht vragen om te vragen naar het dessert en de rekening.

Het was inmiddels namelijk bijna half acht en we schatten zo in dat het toetje bestellen en opeten een beetje een stressvolle bedoeling zou worden. Daarom hadden we gevraagd of we toevallig het dessert konden bestellen en konden meenemen naar huis. Gelukkig was dit mogelijk. We gingen voor de Oreo cheesecake en de wortel pompoen taart.

We hebben snel afgerekend en zijn met het dessert naar huis gegaan, om deze onder het genot van een kopje koffie te nuttigen.

De Oreo cheesecake was een no-bake cheesecake, onze favoriet, maar de smaak was niet heel uitgesproken. Ook vond ik zelf het zuurtje van de cream cheese nog iets teveel aanwezig, er had van mij wat meer suiker of ander zoetmiddel (witte chocolade, tip :P) in gemogen.

De Wortel Pompoentaart vond ik daarentegen erg lekker! Goede bite en structuur, heerlijke frosting en een goed bolletje ijs erbij. Ik werd er erg gelukkig van! De pompoen was trouwens vrij neutraal in deze cake, dus mocht je niet van pompoen houden, maar wel van carrot cake, dan kan je deze met een gerust hart bestellen.

Voor een hoofdgerecht en een dessert met een drankje waren we in totaal zo rond de 130 gulden kwijt. Het enige jammere eraan vond ik dat we het volledige bedrag van de frietjes als side hebben moeten betalen en (op ons verzoek) het brood werd weggelaten. Netter zou zijn wanneer je dan de helft o.i.d. betaalt of het brood wel erbij had gekregen. Het werd trouwens wel van tevoren aangegeven. Dus in die zin was het geen verrassing.

Ik denk dat ik dit restaurant zou schalen op gemiddeld tot bovengemiddeld aan de prijs. De kwaliteit van de gerechten is goed op orde en ook is de menukaart voor zowel lunch als diner zeer aantrekkelijk en daarvoor zou ik ook zeker nog wel een keer terug willen.

Ik had het idee dat doordat er door zowel bediening als keuken in twee uurtjes flink gepiekt moet worden de service en het tempo wat ze het liefst zouden willen bieden, nu niet konden waarmaken. Ondanks dat, toch een restaurant die mijn nieuwsgierigheid verder heeft aangewakkerd!

Oordeel: 7,4/10

De Heeren hebben trouwens ook een andere locatie; De Heeren @ Sea. Hier hebben we eerder al een keer gebruncht en een recensie over geschreven. De kaart is overigens (grotendeels) hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *