Review – Pringles Rice Fusion – Japanese BBQ Teriyaki

Het is weer tijd voor een chips review! Op gegeven moment heb je alle interessante smaken wel gezien, geproefd en gekocht, maar dan ineens zie je weer wat nieuws. Dit keer een serie van Pringles: Rice Fusion. In deze drieluik hebben we als eerste de Japanese BBQ Teriyaki geproefd.

Bij chips met rijst denk ik aan lichtere, witte zoutjes, maar de chips zag er niet anders uit dat de normale Pringles chips op basis van aardappel. Even de ingrediëntenlijst erop nageslagen en het is eigenlijk gewoon aardappelchips met 24% rijstebloem. Ook de voedingswaarden verschillen praktisch niks met de reguliere Pringles.

Ook qua structuur, bite en smaak is het chipje precies hetzelfde als ‘normale’ Pringles. Enkel de kruiden maken het verschil.

Dat brengt ons dan ook bij de smaak: De smaak is lekker! Zoet, kruidig en zoutig. Het komt me ook bekend voor, maar ik kan het niet helemaal plaatsen. Ik zou het ook eerder iets Indiaas vinden dat Japans, maar zo goed ben ik nou ook weer niet in de Oosterse keuken.

Wel moet ik zeggen dat ik de verpakking en de aanprijzing spannender vind dan wat het daadwerkelijk voorstelt.

Deze chips is ook ongeveer 30% duurder dan een reguliere bus Pringles, Allemaal marketing waarschijnlijk en het werkt, want ik heb drie smaken gekocht. Een normale bus Pringles is hier van 3 gulden nogwat en deze chips was 5 gulden nogwat.

Leuk om een keer te proeven en inderdaad een smaak chips die je niet vaak proeft, ook al is de smaak bekend, maar niet perse voor herhaling vatbaar.

Oordeel: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *