Week 47 maandag 16 november – zondag 22 november

Regen, regen, regen. Aan het begin van de week is er wederom zoveel regen gevallen. Ik heb nog nooit zoveel regen aan een stuk door gezien. Nu is het wel het regenseizoen, maar ik hoor iedereen aangeven dat het wel bijzonder is dat er zoveel dagen achter elkaar, zo lang en zoveel regen valt. Halverwege de week klaarde de lucht gelukkig op en zagen we het zonnetje weer schijnen. Bizar is dan ook hoe snel alles weer is opgedroogd.

En dat was mooi, want op donderdag ben ik gaan suppen (Stand Up Paddelen) en dat is toch een stuk leuker met een strakblauwe lucht. Het was overigens ook de eerste keer dat ik op een SUP heb gestaan en het ging eigenlijk verrassend goed. We hadden gewoon boards gehuurd en zijn zelf aan de slag gegaan. Er stond wel wat wind en er was her en der wat stroming, maar ik kon er redelijk mee uit de voeten en dat was leuk! We hebben een stukje Spaanse water gedaan en dat is wel voor herhaling vatbaar. Mocht je ook willen proberen te suppen, dan kan dat bij SUP Curacao. Je kan ook tours doen en ze doen ook aan windsurfen en nog veel meer.

Google heeft deze week ook weer een bezoekje gebracht aan de trimsalon. Hij stond weer te rillen als een rietje, maar het is voor het goede doel. Hij moest nog even wachten op de klant voor hem, maar mocht erna plaatsnemen. Hij was zo angstig, dat hij niet eens erkende dat hij in dezelfde ruimte was als een andere hond.

In het weekend hebben we de barbecue sinds lange tijd weer eens aangestoken en een lekker stukje vlees gegeten. Ook hebben we een ’terrasje gepakt’ in Willemstad, net zoals we in Amersfoort wel eens deden. We hoopten lekker mensen te kunnen kijken, maar het was behoorlijk rustig. Ik denk dat iedereen naar het strand was gesprint, omdat het eindelijk weer mooi weer was.

Ook hebben we weer wat bouwmarkten van binnen bekeken om ons te verdiepen in kerstverlichting en versiering. Die periode komt namelijk ook steeds dichterbij! Het weekend hebben we afgesloten met zelfgemaakte hamburgers!

COVID

Op donderdag was er weer een persconferentie, maar gelukkig werden daar geen nieuwe maatregelen aangekondigd. Ik sluit overigens niet uit dat dit er wel weer aan zit te komen, aangezien het behoorlijk omhoog gaat met de actieve corona gevallen. We zitten inmiddels ruim boven de 700. Qua ziekenhuis opnames gaat het nog redelijk. Volgens mij liggen er nu 11 mensen in het ziekenhuis, waarvan drie op de intensive care. Er komen dagelijks zo’n 60 nieuwe gevallen bij en er herstellen er maar een stuk of 10 mensen, zo loopt het snel op natuurlijk. Hopelijk heeft de avondklok vervroegen naar 9 uur effect en zullen de aantallen komende tijd iets dalen.

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *