Maandag 24 februari 2020

Rond zes uur waren we beide wakker, toch nog een beetje een jetlag. Echter is het wel heel fijn om rond dit tijdstip wakker te worden. Het eiland ontwaakt dan ook, vogels gaan fluiten (honden gaan blaffen) en het wordt langzaam licht. Ook de temperatuur is heerlijk. We hadden bedacht om een stuk met Google te gaan wandelen naar het strand. Blijkbaar zitten we in een buurt waar heel veel routes zijn om met de hond te wandelen. Via mijn PBP coach hebben we tips gekregen voor een wandeling. Rond zeven uur zijn we erop uit gegaan en op de beschrijving de route gewandeld. Het was ongeveer 2,5 kilometer heen en 2,5 kilometer terug. Het begon al interessant bij de start. De auto zetten we na een ritje van vijf minuten op een zandweg tegenover een huis met honden. Google gaat hier altijd zo lekker op en begon te blaffen. Dit veroorzaakte een canon van hondengeblaf door de hele buurt. We zijn snel de zandweg maar ingelopen. Ik denk dat na 100 meter de eerste tegenligger met twee losse honden al voorbij kwam. Ontwijken lukte niet, maar Google kort gehouden en de andere honden liepen redelijk snel voorbij. De rest van de route geen honden tegengekomen, wel af en toe een mountainbiker. Het was nog wel een kunst om Google af en toe wat water te laten drinken, maar het ging steeds beter. Na ruim een half uur kwamen we aan bij het strand. Dit is echter aan de ruige kant van Curaçao, dus geen wit zandstrand met een kabbelende zee. Het waren flinke golven die braken op rif en rotsen. Google heeft eventjes natte voetjes gehaald, maar had verder weinig oog voor de zee. Hij heeft een beetje op het strand gelegen.Nadat we hem weer wat water hadden gegeven zijn we teruggelopen. Eenmaal bijna bij de auto zagen we twee zwerfhonden los lopen. Heel erg spannend, ze waren

zo intimiderend en Google gaat hier dan ook zo lekker tegen tekeer. Zo goed en kwaad als het ging heb ik snel geprobeerd de auto open te krijgen en ging Google achterin. Wij gingen ook snel zitten. Gelukkig bleken de zwerfhonden niet heel erg agressief, maar ik vraag me wel sterk af, wat als ze wel aanvallen, of wat als ze wel bijten of als Google zijn riem los raakt…. Dat uitlaten van Google wordt nog wel een dingetje waar we ons ritme in moeten krijgen. Gelukkig heeft ie een enorme tuin tot zijn beschikking.Verder hebben we deze dag nog weer wat boodschappen gedaan bij een andere supermarkt de Mangusa Hypermarket. Iets dichter bij huis en heel erg groot. Duco en Google hebben mij afgezet en we hadden afgesproken dat ze me om 12 uur zouden ophalen. Ik houd van supermarkten. Heerlijk! Echter had ik een taak (het lijstje) en beperkt de tijd, dus dwalen tussen de (Amerikaanse) schappen was geen optie. Het meeste van het lijstje heb ik kunnen vinden. Het was enorm druk bij de supermarkt. Hopelijk komt dit doordat het nu carnaval is en alle supermarkten aangepaste openingstijden hebben. Aangezien we nu nog totaal geen agenda hebben of verplichtingen maakte me het ook niet heel erg uit dat ik 10 minuten bij de kassa heb staan wachten. Een simkaart halen lukte echter niet meer binnen de tijd. Duco en Google zaten al op mij te wachten. Toen ik naar buiten liep kwamen ze toevallig net aanrijden en zijn we weer terug naar huis gegaan. Hier hebben we lekker geluncht. Toast met avocado, kipfilet en ei. Heerlijk!
Na de lunch hebben we geprobeerd contact te leggen met het thuisfront. Daar was het immers etenstijd, grote kans dat iedereen thuis was. Dit klopte! We hebben even met de gezinnen gekletst en het was fijn om iedereen ook via het beeldbellen van Whatsapp te zien.
Hierna hebben we even bij ons badje gezeten met een Amstel Bright. Het badje staat echter in de volle zon en Google wil nu nog continu bij ons zijn. Dit was dus niet echt een optie, omdat de tegels gloeiend heet zijn. Hem laten wennen vergt wat extra tijd. We zijn toen maar weer verplaatst naar de schaduw.
Door Google zijn we wat meer gebonden aan ons huis. Dat zou voor een vakantie niet echt chill zijn, maar voor nu is het oké. We worden gedwongen even rustig aan te doen en te acclimatiseren. Het scheelt natuurlijk wel dat we weten dat we voorlopig nog wel op dit eiland zijn en we zijn er al eerder geweest. De stranden, de etentjes, het snorkelen, duiken en de drankjes komen vanzelf wel. Nu is het nog even aarden en relaxen.
De afgelopen dagen zijn we ook druk bezig met het internet afstruinen naar auto’s en huurhuizen. Er is wel veel aanbod, maar weinig waar we iets in zien. Wel hebben we geregeld dat we morgen met een via via bekende makelaar onze woonwensen te bespreken.
’s Avonds hebben we een lekker pastaatje gegeten aan het barretje in ons huis. We proberen Google te laten wennen aan het huis, maar dat lukt niet echt als we zelf continu buiten zitten. De avond weer afgesloten met Hollandse televisie: Married at First Sight, Lang Leve de Liefde en Boer zoekt Vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *