Dinsdag 25 februari 2020

De jetlag is er nog steeds en ik was om vijf uur wakker. Op zich heb je dan wel iets aan je dag. Rond zeven uur zijn we google wezen uitlaten. Via Maps.me dachten we een leuk pad te hebben gevonden, maar dat bleek privé terrein. Toen zijn we iets verder doorgereden en dat liep vervolgens dood. Prima plekje om de auto te parkeren en een klein rondje met Google te doen. Het leven voor een hond is hier zo anders dan in Nederland. Het drie keer uitlaten per dag zal hier niet meer gebeuren vermoed ik. Je kan niet zomaar in de wijk met je hond gaan wandelen, aangezien er bij élk huis een hond door de tuin loopt en ze allemaal lekker op elkaar reageren. Om Google uit te laten moet je dus een stukje met de auto. Gelukkig heeft hij hier een gigantisch grote tuin om doorheen te banjeren. Dat banjeren gebeurt alleen niet echt. Hij heeft zich al helemaal aangepast aan het klimaat en het leven en geniet in alle rust van zijn welverdiende pensioen.
De vaatwasser die ik dacht vannacht te hebben aangezet, heeft toch niet gedraaid. Poging twee volgde deze ochtend.  Tijdens het ontbijt zagen we echter ineens al het water onder de vaatwasser vandaan komen. Omdat we niet wilden afwassen hebben we het programma wel door laten lopen en zijn we met handdoeken in de weer geweest. Vanavond maar weer eens kijken wat er met dat apparaat aan de hand is (Zelfde merk als de wasmachine. Ik wil niet stoken, maar….)
Om 10 uur hadden we een afspraak bij de makelaar. Het fijne was; Google kon mee. i.v.m. de file kwamen we fashionably late. We zijn wat woningen langs gegaan en gaan een afspraak maken om een woning te bezichtigen. Toevallig een woning 1 minuut rijden hier vandaan, ook in Santa Catharina.
Hierna zijn we richting Sunset Hights gereden, een gated community in het noorden van het eiland. Op internet hadden we een huis gezien en we waren nieuwsgierig hoe het resort en het huis eruit zouden zien. De locatie is goed, op een berg, op de wind, maar blijkbaar qua verkeer ingewikkeld met de drukte van de spits. Ook kan het er stinken door een kippenboerderij die naast Sunset Hights ligt. Zelf hebben we dit niet gemerkt. Ook zijn hier minder uitlaatmogelijkheden voor Google. Niet geheel onbelangrijk.
Vervolgens zijn we doorgereden naar Van den Tweel in Zeelandia. (de Albert Heijn). Om 12 uur hadden we een afspraak om een auto te bekijken die we op Facebook te koop hadden zien staan. Duco heeft een proefrit gemaakt en beide hebben we naar de auto gekeken om de bevestiging te krijgen dat we net zoveel verstand hebben van auto’s als van wijn.  (Hij is mooi, leuke kleur, ziet er goed uit, vind hem wel leuk). In de auto terug naar huis besloten dat de auto niet de smak geld waard is. We misten de Wauw-factor (Boer zoekt Vrouw referentie).
Na de lunch kwam een vriendin met haar zoontje langs die ik heb leren kennen tijdens mijn stage bij de CDTC in 2014. Heel leuk om met haar bij te kletsen en haar zoontje druk in de weer te zien met rozijntjes en steentjes.
In de namiddag hebben we onze Nederlandse telefoonnummers ingewisseld voor onze Curaçaose. Ook hebben we ons weer blind zitten staren op huizen en auto’s, maar dit leverde ook niet echt iets op. Ik heb me toen maar gericht op het maken van het eten, een ouderwets AVG’tje.
Hierna hebben we de vaatwasser naar voren getrokken en kwam ik al snel tot de diagnose; kapotte afvoerslang. Symptoom: een scheur in de slang. We hebben ducttape op ons boodschappenlijstje gezet om het te fixen.
De avond was verder rustig. Married at First Sight en Lang Leve de Liefde gekeken.
Inmiddels ben ik mij ook aan het verdiepen in de materie van het website maken. In welke vorm ik dit wil gieten weet ik nog niet helemaal. De tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *