Zondag 23 februari 2020

De eerste echte dag op Curaçao. Het was bijzonder (vroeg) wakker worden, de wind waait, het is nog schemerig en de temperatuur is heerlijk. We hebben extreem rustig aan gedaan en hebben in bed nog de aflevering van Wie is de Mol gekeken. Bij daglicht zagen we pas voor het eerst goed op wat voor een fijne plek we zitten. De tuin is enorm, met veel zitjes, veel schaduw, veel beplanting en een klein badje. Het ontbijt hebben we heerlijk buiten gegeten. Het apathische gevoel van gisteren is verdwenen en ook emotioneel ben ik een stuk stabieler en vrolijker, gelukkig.

In de ochtend hebben we al onze bagage uitgepakt en hebben we een poging gedaan om zowel Google, de bench als zijn kleed schoon te krijgen. De wasmachine werkte niet mee, waardoor we als een soort wijnmakers, al stampend zijn kleed onder de douche hebben geprobeerd te wassen. Ik denk dat we geen succesvolle wijnmakers zouden zijn. Ook de eigenaresse kreeg de wasmachine niet aan de praat. Op internet was ook geen enkele handleiding te vinden. Ze gaf aan dat we het ’s avonds nog eens moesten proberen. We hebben het dus maar even gelaten. Omdat we niet extreem veel in huis hadden en we al een klein boodschappenlijstje hadden zijn we met zijn drieën naar Van den Tweel bij Jan Thiel gegaan. Google heeft altijd flink wat tijd nodig om aan een nieuwe omgeving te wennen, dus we kunnen hem nog niet alleen laten. De overtocht met het vliegtuig en het opgelopen trauma hierbij zal dit proces ook niet echt versnellen vermoed ik.

Duco heeft mij afgezet en is een rondje wezen rijden met Google. Ze hebben een klein stukje bij de Caracasbaai gewandeld en zijn vervolgens weer richting de supermarkt gereden om mij op te halen.

Ik had ondertussen het broodnodige in huis gehaald. Het is wel even schakelen met andere producten en een andere indeling om nou te vinden wat je nodig hebt, maar het was redelijk gelukt. In de middag hebben we lekker vertoeft in de tuin onder het genot van een Amstel Bright. ’s Avonds hebben we weer op de porch gegeten, heerlijk! Dit keer geen uitgebreide beschrijving nog van het eten wat we allemaal eten, want het is redelijk standaard; broodje ham/kaas, tosti, en ’s avonds een tray bake, zoals ik ook vaak maak in Nederland. De keuken is wel heel groot en van een hoop gemakken voorzien, daar houd ik van.

De poging om de wasmachine aan de praat te krijgen was succesvol. Het lijkt erop dat de deur niet goed sluit, waardoor hij niet wil starten. Door tegen de deur te duwen en dan op start te drukken doet de wasmachine het wel. Heel fijn, want we zullen de komende tijd regelmatig een wasje moeten draaien.

Na het avond eten hebben we een zitje gecreëerd op de porch om First Dates te kijken, onder het genot van een Knopper. Duco had het zwaar en zijn hoofd knikkebolde continu. Met mijn jetlag gaat het wat beter. Het is ons gelukt om pas rond half 12 ons bed op te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *