Fluffy Protein Pancakes – Lot Beukers

Weer een top recept uit het boek van Lot Beukers. Ik ben inmiddels groot fan. Gelukkig staat dit recept ook online, dan kan ik het met jullie delen! Heerlijke brunch voor in het weekend. Ik heb wel eens eerder van die protein pancakes gegeten, maar die waren heel droog en alles behalve ’the real deal’. Dat is bij deze wel anders! Ook zelf nog een plakje gebakken ham bij gedaan en als afsluiter een zoete pannenkoek met kaneel. Het zijn American Pancakes btw, niet de dunne, grote Nederlandse. Oh, en nog belangrijk, zelf houd ik niet van kokos, maar kokosmeel verwerkt in eengerecht smaakt dus niet naar kokos!

Voedingswaarden per portie
Calorieën 299 kcal
Koolhydraten26 gram
Eiwitten27 gram
Vetten9 gram
Vezels6 gram

Met dit beslag heb ik acht kleine pannenkoekjes kunnen maken en daar kan ik dan twee porties mee maken. Hiernaast dan ook de macro’s voor een zo’n portie met 50 gram schouderham.

Nog wat ideeën voor variatie: De pannenkoeken zijn neutraal van smaak, dus zowel hartig als zoet kan er van alles gecombineerd worden. Hartig is scrambled eggs erbij met bacon en maple syrup een gouden combi. Wel wat ongezonder dan de kaas/ham combinatie. Ook met Sukrin erythritol en kaneel een zoete pannenkoek maken is aan te raden, of met kwark en fruit.

Ze zijn ook prima te gebruiken voor een mealprep en je kunt ze ook nog eens invriezen! Misschien dat ik ook eens een variant ga maken met wat whey eiwit erbij, om de macro’s nog gunstiger te krijgen.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *