Ei met champignon, ham en kaas

De laatste paar weken heb ik het ei herontdekt. Lekker veelzijdig, gezond en vullend. Ook moest ik ineens denken aan wat ik wel eens met mijn vader op de camping in Frankrijk maakte; gebakken ham met champignons uit blik. Dit deden we dan op zo’n heerlijk Frans stokbrood. Dit gerecht is alleen met ei en kaas in plaats van stokbrood.

Bereidingstijd: 2 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 blikje uitgelekte champignons
  • 50 gram ham
  • 50 gram gerookte kipfilet
  • 30 gram geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
  • oliespray

Benodigdheden

  • twee koekenpannen

Bereiding

Voedingswaarden per portie
Calorieën 204 kcal
Koolhydraten1 gram
Eiwitten22 gram
Vetten12 gram
Vezels2 gram

Een kind kan de was doen. Spray wat olie in beide pannen en zet deze op (middel)hoog vuur. Leg in de ene pan de plakjes ham en de gerookte kipfilet en breek in de andere pan de twee eieren en maak de dooier kapot. Als de kam een beetje gebakken is kunnen daar op wat lager vuur de champignons bij. Blijf dit af en toe even opscheppen. Op de eieren strooi je vervolgens de kaas en laat het ei wat verder stollen op wat lager vuur. Even wachten tot de eieren klaar zijn en de kaas gesmolten, eetsmakelijk!

Natuurlijk kan je er ook nog brood bij eten, maar dat deed ik deze keer niet. Helemaal keto ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.