Chinese five spices wok

Voedingswaarden per portie
Calorieën 482 kcal
Koolhydraten41 gram
Eiwitten43 gram
Vetten16 gram
Vezels9 gram

Er lagen al een tijdje udon noodles in de kast en het werd tijd dat deze eens genuttigd gingen worden. Het is een variatie geworden van de sticky chicken die ik wel eens gemaakt heb.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke porties

Ingrediënten

  • 150 gram Udon Thick Noodles
  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 paksoi
  • 200 gram tauge
  • 200 gram gesneden witte kool
  • flinke dot Chinese 5 Spices kruidenmix
  • 20 milliliter honing
  • scheutje sesamolie
  • scheutje sojasaus
  • knoflookpoeder
  • zout en peper

Benodigdheden

  • koekenpan
  • wokpan
  • snijplank en mes

Bereiding

Was de paksoi en snijd in grove stukken. Doe dit in de wok samen met de kool, five spices, knoflookpoeder, sesamolie, sojasaus en honing. Bak dit op middelhoogvuur.

Ondertussen kun je de kipfilet snijden en in een koekenpan bakken met wat peper en zout. Als de kip bijna gaar is kan de taugé bij de wokpan erbij samen met de udon noodles. Hussel dit even goed door en voeg de kip erbij als deze klaar is. Breng eventueel op smaak met extra honing, sojasaus of kruiden.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *