Sticky Chicken Udon Noodles

Dit recept is losjes gebaseerd op een recept van de Allerhande. Zelf ben ik geen gember fan en doe ik er wat extra groente bij.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Udon Thick Noodles
  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 paksoi
  • 250 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 100 gram peultjes
  • flinke dot Chinese 5 Spices kruidenmix
  • 20 milliliter Dikke zoete sojasaus
  • 20 milliliter honing
  • scheutje sesamolie
  • scheutje sojasaus
  • knoflookpoeder
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • snijplank en mes
  • kommetje
  • tang

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en marineer in de zoete sojasaus, honing, sesam olie, knoflookpoeder, chinese 5 spices, peper, zout en sojasaus. Laat de kip zo even in de koelkast marineren.

Ondertussen kunnen de ui, paksoi en champignons worden gesneden en de draadjes van de peultjes worden gehaald.

Bak de kip in de hapjespan en haal deze eruit als ze (bijna) gaar zijn en doe ze in de kom. Bak vervolgens de ui in de sappen van de kip en voeg niet veel later de peultjes en de champignons toe. Wanneer dit allemaal wat geslonken is kan ook de paksoi worden toegevoegd samen met de Udon noodles. Roer dit allen goed door elkaar en voeg op het laatst de kip weer toe en laat alles goed warm worden.

Voedingswaarden per portie
Calorieën 584 kcal
Koolhydraten61 gram
Eiwitten42 gram
Vetten17 gram
Vezels9 gram

Mocht de saus te vloeibaar zijn kan je hem wat indikken met bindmiddel zoals aardappelzetmeel.

Doe een theelepel aardappelzetmeel in een shotglaasje en vul met KOUD water. Roer dit door elkaar en voeg dit toe aan de pan. De saus zou nu meer moeten gaan binden.

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.