Havermout lava cake met pindakaas – @healthysiem

Voedingswaarden per portie
Calorieën 362 kcal
Koolhydraten26 gram
Eiwitten34 gram
Vetten11 gram
Vezels10 gram

In den beginnen schreef ik nog wel eens recepten uit van mijn ontbijt of andere zoete recepten. Dat is alweer even geleden en deze moet ik toch even delen. Ik kwam hem tegen op de pagina van @healthysiem en het is echt zo lekker! Daarbij ook nog vrij makkelijk en snel klaar en goede macro’s. Zelf maak ik hem iets anders en dat zal ik even uitschrijven.

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 portie

Ingrediënten

  • 30 gram vanille whey
  • 25 gram havermout
  • 10 gram pure cacao poeder
  • 2 gram kaneel
  • 2 gram bakpoeder
  • 35 gram 0% appelmoes
  • 85 milliliter ongezoete amandelmelk
  • paar druppels zoetstof
  • 15 gram pindakaas light
  • snufje zout

Benodigdheden

  • oven- en magnetronbestendige kom
  • vorkje en lepeltje

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe de droge ingrediënten in een oven- en magnetronbestendige kom en hussel dit met het vorkje goed door elkaar. Doe vervolgens de natte ingrediënten, behalve de pindakaas erbij en roer dit goed door elkaar met het vorkje.

Met het lepeltje 15 gram uit de pindakaaspot halen en in het midden van de kom erbij doen.

Zelf doe ik de kom eerst zo’n 40 seconden in de magnetron en erna enkele minuten in de oven. Alleen in de magnetron kan ook (zo’n 1,5 minuut). Let wel op dat de boel niet ‘overstroomt’, Ook kan het enkel in de oven, maar daar heb ik vaak het geduld niet voor (10 minuten).

Het is het lekkerst wanneer de buitenkant wat cake-achtig is geworden en de binnenkant nog vloeibaar. Geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *