Recensie – Fish&Joy

Eigenlijk stond ons maandelijkse bezoekje aan een nieuw restaurant voor het einde van de maand op de planning, echter lopen de COVID besmettingen hier met de dag hoger op en vreesden we (terecht) voor strengere maatregelen en besloten vrij last minute om toch maar dit weekend uit eten te gaan. We wilden graag een visrestaurant uitproberen en het werd Fish&Joy.

Via de app kon ik makkelijk reserveren en op internet natuurlijk al even naar de menukaart gespiekt. Enige wat me opviel is dat de prijzen nergens genoemd worden. Hierbij kan ik mededelen dat alle gerechtjes op de kaart 22,- NAF zijn. Naast de kaart zijn ook nog een paar andere hapjes te bestellen en deze variëren tussen de 11,- NAF (1 oester) en 75 NAF (een complete vis).

Parkeren kan makkelijk achter het restaurant. Het restaurant heette eerst Fishalicious en dat staat dan ook nog vrolijk op de gevel en verschillende bordjes. Bij binnenkomst werden we welkom geheten en konden we kiezen uit een paar tafeltjes. Het zag er gezellig uit. Het is een gezellige patio met sfeervolle verlichting en decoratie. Geen idee hoe het er binnen uitzag, daar zijn we niet geweest.

De kaart lag al op tafel en ons werd ook nog het bord met de wisselende gerechten aangewezen. Nadat onze drankjes waren opgenomen kon het kiezen gaan beginnen. Het concept is dat het kleine gerechtjes zijn die je kan delen als je zou willen. Aangezien dat inhoudt dat we een hoop verschillende dingen konden proeven waren we dat ook zeker van plan.

Het meeste van de kaart wilden we wel proberen en het advies was 2 á 3 gerechtjes per persoon. Zelf liepen we wat harder van stapel en hadden bedacht drie rondes van drie gerechten. De eerste ronde bestelden we alleen vis; ceviche en tonijn en zalm. Alle drie erg lekker, goed op smaak en leuk opgemaakt.

Nu hadden we ook een beter beeld van de grootte van de gerechten en kwamen we er achter dat we toch echt wel 7 gerechtjes op de kaart zagen die we wilden bestellen. Aan de ober de 7 doorgegeven en aangegeven dat de keuken dan zelf kon bepalen welke volgorde.

Ondertussen dronken wij ons glaasje Chardonnay. Het tempo zat er goed in, want niet veel later kwamen er al best een hoop gerechten. Wij dachten we krijgen eerst drie gerechten en dan vier gerechten, of andersom, maar op gegeven moment zaten we met zes borden op tafel! (1 gerecht ontbrak). Op zich geen wereldramp, maar ik had het wat fijner gevonden wanneer het wat meer verspreid over de avond was geserveerd.

Maargoed, voor onze neus stonden de sliders, octopus, gamba’s, red snapper, runderstoof en de bao buns. We hebben zitten smikkelen. Lekker rood wijntje erbij en genieten maar. Alles was eigenlijk gewoon goed op smaak, lekkere textuur, vers en mooi opgemaakt. Ook voor het eerst echt octopus gegeten, smaakte prima, wel vergeten een foto van te maken. Ik word nog een heuse viseter!

Het was gezellig druk, maar kreeg wel het idee dat mensen er vooral komen om lekker te wijnen, wijnen, wijnen en dat het eten meer iets van bijzaak is, maar voor beide ben je echt wel op het goede adres.

Natuurlijk vroegen we ook nadat we 4,5 gerecht per persoon op hadden (en op zich nog wel wat lustten) of er ook dessert was. De keuze was uit appel tarte tatin, brownie of iets met een citrusvrucht. Aangezien we daar beide geen fan van zijn werden het de appel tarte tatin en de brownie.

Ook dit was weer heerlijk. De tarte tatin was wel wat klein vergeleken met de brownie, maar er zat wel echt ongelooflijk lekker ijs bij, dus dat maakte het wel weer goed. De brownie was lekker, zeker met het vanille ijs erbij.

Samenvattend hebben we een heerlijke avond gehad. Het tempo zat er goed in, soms te goed, waardoor het wat vol werd op tafel. Ook hebben we een gerecht nooit gehad, maar dit is met afrekenen allemaal opgelost. Wel denk ik dat 2 á 3 gerechtjes per persoon wat karig is. Nou zijn wij wel echt grote eters en wilden we ook gewoon een hoop proeven, maar toch…Dat maakt dat de rekening uiteindelijk wel een beetje gaat oplopen en heel gek qua drankjes hebben we niet gedaan. We hebben 350 NAF afgerekend inclusief fooi. Omgerekend is dit 165 euro. Dit scharen we dan ook maar onder een luxe etentje, maar zo’n ambiance had het op zich ook wel.

Doordat we ongeveer elk gerecht hebben gegeten wat we wilden proeven hebben wij dit restaurant voor nu even ‘uitgespeeld’. Er valt namelijk nog zoveel meer te ontdekken op dit prachtige eiland. Wil je in een wat high-end sfeertje een lekker wijntje drinken onder het genot van verschillende hapjes is het leuk om dit een keer uit te proberen!

Oordeel: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *