Noodles met gamba’s en groente

Voedingswaarden per portie
Calorieën 498 kcal
Koolhydraten60 gram
Eiwitten45 gram
Vetten8 gram
Vezels9 gram

Nou, dit was me toch een partijtje onverwachts lekker! En zo simpel! Ik leer steeds beter zonder pakjes en zakjes koken en daar is dit ook weer een perfect voorbeeld van :). Een eiwit- en vezelrijk maaltje en gunstig in de calorietjes.

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 125 gram volkoren noodles
  • 300 gram diepvries gamba’s
  • 1 grote prei
  • 100 gram edamame
  • scheutje oestersaus
  • scheutje sriracha
  • scheutje sojasaus
  • knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken en zout naar smaak
  • oliespray

Benodigdheden

  • snijplank en mes
  • wokpan
  • kookpan

Bereiding

Snijd de prei in stukjes en bak dit zacht in wat olie. Als de prei geslonken is kunnen de gamba’s erbij samen met de oestersaus, sriracha, sojasaus en kruiden. Ondertussen kun je de noodles koken. Voeg op het laatste de edamame boontjes erbij en roer alles goed door tot de gamba’s roze en gaar zijn. Giet de noodles af als ze gaar zijn en voeg ze toe aan de wokpan. Nog even husselen en klaar!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *