Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 498 kcal |
Koolhydraten | 60 gram |
Eiwitten | 45 gram |
Vetten | 8 gram |
Vezels | 9 gram |
Nou, dit was me toch een partijtje onverwachts lekker! En zo simpel! Ik leer steeds beter zonder pakjes en zakjes koken en daar is dit ook weer een perfect voorbeeld van :). Een eiwit- en vezelrijk maaltje en gunstig in de calorietjes.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 125 gram volkoren noodles
- 300 gram diepvries gamba’s
- 1 grote prei
- 100 gram edamame
- scheutje oestersaus
- scheutje sriracha
- scheutje sojasaus
- knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken en zout naar smaak
- oliespray
Benodigdheden
- snijplank en mes
- wokpan
- kookpan
Bereiding
Snijd de prei in stukjes en bak dit zacht in wat olie. Als de prei geslonken is kunnen de gamba’s erbij samen met de oestersaus, sriracha, sojasaus en kruiden. Ondertussen kun je de noodles koken. Voeg op het laatste de edamame boontjes erbij en roer alles goed door tot de gamba’s roze en gaar zijn. Giet de noodles af als ze gaar zijn en voeg ze toe aan de wokpan. Nog even husselen en klaar!
Eetsmakelijk!