Pasta met kikkererwten

Zoals jullie in mijn weekblog hebben kunnen lezen zitten we met meer dan drie kilo kikkererwten, waarvan ik het zonde vind om ze zomaar weg te gooien. Ik heb dan. ook even gegoogeld en inspiratie opgedaan voor een gerecht met kikkererwten. Misschien wel het enige gerecht wat #vegan gemaakt kan worden door de rauwe ham weg te laten.

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke porties

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta
  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
  • het vocht van de kikkererwten (aquafaba)
  • blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • blikje champignons
  • het vocht van de champignons
  • 1 rode ui
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • chilipoeder, knoflookpoeder, zout
  • oliespray

optioneel

Benodigdheden

  • blender of keukenmachine
  • wokpan
  • snijplan en mes
  • weegschaal en kommetjes

Bereiding

Voedingswaarden per portie incl. ham
Calorieën 601 kcal
Koolhydraten79 gram
Eiwitten37 gram
Vetten11 gram
Vezels19 gram

De de helft van de kikkererwten in een blender of keukemachine met wat aquafaba en meng dit tot een romige substantie. Ondertussen kan je de ui snipperen. Zet de wokpan op het vuur en spray er wat olie in. Fruit de ui samen met de knoflookteentjes en het laurierblad.

Als de ui glazig is kunnen de tomatenblokjes erbij. Dit laat je even opwarmen.

Vang ondertussen het vocht op van de champignons en doe de champignons en de uitgelekte kikkererwten in de pan samen met wat aquafaba. Breng op smaak met het bouillonblokje, knoflookpoeder, chilipoeder en zout. Voeg ook de gepureerde kikkererwten aan het mengsel toe. Dit zorgt voor de romigheid. Roer goed door.

Voeg vervolgens het resterende aquafabavocht en het vocht van de champignons in de wokpan erbij. Roer goed door en doe dan ook de pasta erdoorheen. De bedoeling is dat de pasta het vocht gaat opnemen, waardoor de saus indikt. Wees dus wat voorzichtig met hoeveel vocht je toevoegt.

Na een tijdje pruttelen is de pasta gaar, de saus ingedikt en het gerecht klaar!

Voor wat extra smaak en bite kunnen rauwe ham en geroosterde kikkererwten worden toegevoegd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *