Week 39 maandag 21 september – zondag 27 september

Dit stekkie gaat lekker .

Het begin van de week was dan ook rustig. We zijn weer druk geweest met een nieuw planten project. Een plant die wel goed groeit is te groot geworden voor de pot, of de pot te klein voor de plant. Anyhow. Die zit nu in een grote pot van een plant die de ongedierte en de bestrijding hiervan niet heeft overleefd en inmiddels op de vuilstort ligt. Het is hier echt Survival of the Fittest voor de planten elke dag is overleven en struggelen. Ook ben ik al maanden bezig met een stekkie, die we nu weer overgepot hebben naar een pot met een stok, zodat ie omhoog kan groeien.

Het wil wel wat zeggen hoe enerverend onze week geweest is als ik het over planten ga hebben.

Dan zijn we nog een soort offensief begonnen tegen het ongedierte dat ons als mens teistert; Vliegen en muggen. Het is niet zo dat het er extreem veel zijn, of dat ze er continu zijn, maar als ze er zijn is het irritant. We hebben een plafond ventilator gekocht, zodat we niet elke dag met ventilatoren in de weer zijn en struikelen over allerlei snoeren. Hopelijk zorgt de wind van de ventilator ervoor dat de muggen niet kunnen landen op ons en ons (lees: mij) niet kunnen prikken. Dan hebben we ook nog een fancy ‘Biogents‘ gekocht. Een soort stofzuigertje die muggen zou moeten aantrekken en vervolgens opzuigen. Nog geen idee of het echt werkt. Ook hebben we ongedierte bestrijding laten langskomen voor een inspectie voor met name de vliegen. De tip was om bepaalde lokdozen aan te schaffen. Daar gaan we ons later wel in verdiepen. De grap is wel dat sinds de inspectie voor ongedierte is geweest, we bijna geen mug of vlieg meer hebben gezien. Heeft ze toch afgeschrikt :P!

Verder kwam er ruim vier maanden na mijn verjaardag nog een verjaardagskaartje binnen, altijd leuk post!

Ondanks de onzekerheid hebben we ons toch wel voorbereid op de komst van bezoek zaterdag. Boodschapjes, schoonmaken, de logeerkamers op orde en heel erg duimen dat de testen op tijd binnen zijn. Dat duimen heeft gewerkt, want vrijdag kregen we het bericht dat ze een negatieve testuitslag hadden gehad. Zaterdag hebben we ze dan ook opgehaald van het vliegveld en met hun hun vakantie ingeluid.

Philly Steak bij The Green House

Zo fijn om elkaar weer in het echt te zien. Bizar hoe snel de tijd gaat, maar ook hoe het tegelijkertijd voelt alsof je elkaar gisteren nog gesproken hebt. We hebben heerlijk gebarbecued, op het strand gelegen, gesnorkeld en gegeten. Als er bezoek vakantie komt vieren zit je zo zelf ook in de vakantiesferen :). Dat zetten we ook nog even verder voort!

Covid

Nog steeds lopen de besmettingen langzaam op en genezen er gestaag weer wat mensen. Het aantal schommelt nu rond de 215 en er ligt 1 persoon in het ziekenhuis. Vooralsnog geen verdere maatregelen en hopelijk blijven die ook uit.

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *