Zaterdag 7 maart 2020

Het eerste echte officiële weekend voor Duco. Deze wilden we inluiden met een tripje naar Playa Piskadó, lekker snorkelen met de schildpadden. Het plan was om lekker vroeg te gaan, zodat het nog rustig is. Rond acht uur vertrokken we en om negen uur kwamen we aan. We hebben een hoop schildpadden gezien en aan het einde van onze sessie ook nog een murene (waterslang achtig ding).

Nadat we waren opgedroogd zijn we nog naar Playa Lagun gereden om daar nog even te chillen.

Om te voorkomen dat we zouden verbranden zijn we rond half 12 terug gereden naar huis (grotendeels zonder navigatie!) en hebben daar heerlijk geluncht. 

In de middag waren we druk in de weer met klusjesmannen. De eigenaresse had aangegeven dat er mensen naar het dak kwamen kijken voor een lekkage in de master bedroom. Wij hebben nooit water zien liggen, maar warempel, er lag een klein plasje water. Dit aan de eigenaresse doorgegeven. Of ik dat even wilde laten zien aan de enkel Spaanstalige monteur. Google translate leek niet echt aan te komen bij de monteur, dus met woorden als ‘aqua’ en ‘aqui’ probeerde ik wat duidelijk te maken. Ook was er lekkage in de badkamer en ik kon nog net ‘aqua en el bañho’ eruit krijgen. Geen idee of hij mij begrepen heeft, hij heeft wat naar het water gekeken en zei wat Spaans. Ook was hij druk in de weer met de vaatwasser. Hij heeft uiteindelijk de slang zonder het gat verwijderd. Met de eigenaresse op speaker probeerde hij uit te leggen waarom de intacte slang eraf moest om de kapotte slang te repareren. Zij snapte er zelf ook weinig van, maar de conclusie was; hij gaat nu weg en komt later terug. Dit klopte in ieder geval. Hij kwam later op de middag terug, toen wij met mijn ouders zaten te beeldbellen. Het was lekkere chaos. Google was hard aan het blaffen, er stond een man op het dak water op de lekkage te gooien, Duco en een collega van de man keken in de slaapkamer of het lekte. Verder werd de vaatwasser toch gerepareerd (tenminste, dat denken we) en het plasje water in de badkamer ligt er nog steeds. Afijn, na een klein uurtje waren de mannen weer weg en was de rust weder gekeerd. 

‘s avonds bakbanaan met hamburger en salade gemaakt en gegeten en daarna Wie is de mol en Expeditie Robinson gekeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *