Week 51 maandag 14 december – zondag 20 december

Oké, vorige week was even een bittere pil, incasseren en weer een nieuwe week met nieuwe kansen. Een week die we zonder stroomonderbreking hebben doorlopen en gelukkig ook een fijne week.

We hebben er geen gras over laten groeien en maandagochtend stond Duco om vijf voor acht bij de elektronicazaak om een generator te kopen. Op social media was namelijk al duidelijk dat de meeste beschaafde generators in de winkels die op zondag open waren al waren uitverkocht. Dit na het gigantische fiasco van Aqualectra waardoor we vorige week in totaal meer dan 30 uur zonder stroom hebben gezeten en sommige gebieden op Curaçao nog langer zonder stroom. We hadden geluk en konden de laatste meenemen. Gelijk ook geregeld dat de generator klaargemaakt kon worden voor gebruik en daarvoor de benzine en kabels en stekkerdozen gehaald. Mocht de stroom nu een keer uitvallen, dan kunnen we tenminste het huis goed afsluiten en de essentiële zaken laten doorlopen. Ergens hoop je dus hem ooit te kunnen gebruiken, maar ergens hoop je ook het ding nooit nodig te gaan hebben.

Deze week ook wel even een telefoontje gepleegd naar de dierenarts, omdat we een vermoeden hadden dat Google een bloedoor had. Na foto’s te hebben verstuurd werd ons vermoeden bevestigd. Nu moeten we twee weken met Arnicazalf smeren en dan na twee weken langs komen om z’n oor leeg te laten lopen. Iets waar we heel erg naar uit kijken … (not).

Voor de rest was het gelukkig een rustig weekje. Geen gekke stroomonderbrekingen, lopend water en prima weer. Er staat een lekker windje, de zon schijnt en af en toe wat wolken en een klein buitje. We hebben al het slechte nieuws van vorige week even laten bezinken, gebeld met het thuisfront en zelf plannetjes gemaakt voor de feestdagen. Daarbij hebben we ook weer wat (Kerst)winkels bezocht en zo leef je toch nog een beetje naar Kerst toe. Ook hebben we wat kringloopwinkels, waaronder het Packhuys bezocht, maar zonder pareltjes weer vetrokken.

Soms bekruipt me wel het gevoel dat het bijna Kerst is, maar soms vervaagt dat besef ook weer helemaal, maar ik kan me voorstellen dat de feestdagen voor iedereen raar gaan zijn. Ondanks alle beperkingen gewoon er het beste en wat gezelligs van maken!

Corona

Eigenlijk gaat het hier met het aantal besmettingen sinds Nederland in lockdown is de goede kant op. En nee, dit bedoel ik niet als oorzaak-gevolg. Meer een toevallige samenloop van zure omstandigheden. Want nu het hier juist beter gaat, wordt er afgeraden te reizen. Een tijdterug zaten we behoorlijk hoog met het aantal besmettingen en ook procentueel gezien eenhoop positieve testuitslagen ten opzicht van de negatieve. Dit zorgde soms voor meer dan 100 positieve gevallen (rond de 20%). De afgelopen week zitten we zo rond de 40 positieve gevallen met een ratio van zo’n 10%, stukken beter dus!

Morgen is er weer een persconferentie die duidelijk moet gaan maken welke maatregelen gehandhaaft blijven tijdens de feestdagen. Hopelijk worden er wat versoepelingen aangekondigd, maar ik kan me ook voorstellen dat ze het even houden zoals het is, want het werkt. Anyway, we gaan het weer meemaken.

Recept van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *