Week 46 Maandag 9 november – zondag 15 november

Deze week hebben we afscheid genomen van ons bezoek en hebben we echt een hoop regen gehad. Voor nu is al het bezoek even voorbij. We hebben er ontzettend van genoten, maar vinden het ook leuk om weer even met zijn tweeën te zijn. Het ‘gewone’ leven wordt weer opgepakt. Helaas hebben we wel zondagmiddag weer een persconferentie gehad met hierbij ook weer verscherpte maatregelen rondom COVID.

Het weer doet hier overigens deze week wel herfstig aan. We zitten vol in het regenseizoen en het regent dan ook echt vaak en hard. Afgelopen week heeft het zo ontzettend hard geregend. De was die buiten stond te drogen kon ik opnieuw wassen. De wind is ook afwezig, wat maakt dat het nu wat benauwder is en buien niet wegwaaien. Geen idee of dit lang aanhoudt. We merken het wel. Wij zijn nu ook wel wat meer in herfstigere sferen. We hebben voor het eerst binnen gegeten en er stond ook sinds eeuwen weer eens een stamppot op tafel.

Het is inmiddels half november en hier begint de Sinterklaas- en Kerstgekte toch ook wel echt. Supermarkten liggen vol met snoepgoed, kerstverlichting en versiering. Ook heb ik de eerste kerstliedjes alweer gehoord. Toch wel gek, aangezien ik door de temperatuur en het seizoen nog totaal niet het idee heb dat het bijna Kerst is. Nog iets minder dan zes weken. Dit weekend hebben we ook onze eerste kerstfilm alweer gekeken en hebben we wat kerstwinkels afgestruind.

Deze week hebben we verder rustig aan gedaan. Weer een beetje het normale leven opgepakt. Ik merk dat ik weer tijd neem om wat meer recepten uit te proberen en wat gevarieerder ga koken, want van noemenswaardige creaties is het de afgelopen tijd niet gekomen.

Ook hebben we onze portie beweging weer gehad door te zwemmen en te wandelen op de Zoutpannen. Door de regen was het echter erg modderig en was het niet enorm ontspannen wandelen.

Covid

Afgelopen week zijn de aantallen van besmettingen aan het toenemen. De overheid. heeft dan op zondag ochtend ook aangekondigd dat er om 15:00 uur een persconferentie is. De persconferentie bleek een moment te zijn om toch weer verscherpte maatregelen te gaan inzetten om het aantal besmettingen van corona weer verder in te dammen. We zitten namelijk nu boven de 400 actieve besmettingen en er komen er rond de 30-40 per dag bij. De belangrijkste maatregelen zijn dat de avondklok ingaat vanaf 21:00 uur en horeca om 20:00 uur de deuren moeten sluiten. Verder zijn mondkapjes nu op veel plekken verplicht en mag men nog met maximaal vier personen naar het strand.

Lees er hier en hier meer over.

Voor ons persoonlijk is hier redelijk goed mee om te gaan. ’s Avonds laat zijn we niet vaak op pad en mondkapjes hebben we vaak al bij ons. Dit is echter wel weer de zoveelste klap voor de horeca en economie en ik kan me voorstellen dat het voor toeristen nu ook een minder aantrekkelijke bestemming is wanneer je om half acht je dessert naar binnen zit te werken en om acht uur het restaurant wordt uitgewerkt. Hopelijk nemen de besmettingen snel weer af, blijft Curacao ‘code geel’ en kunnen we nog een hoop toeristen en bezoekers verwelkomen!

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *