Tonijn met sesam, mie en groente

Man, o man, het is wel weer even geleden dat ik weer de tijd heb genomen om een nieuw recept uit te werken. Want stiekem had ik de traybake met spruiten van deze week al ergens in april gemaakt en deze week in een nieuw jasje gestopt. Vrijdag, visdag. Dit keer tonijn. Een lekker gezond en eiwitrijke maaltijd.

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 2 moten verse tonijn (van zo’n 200 gram per stuk)
  • 25 gram sesamzaad
  • 10 ml sesamolie
  • 150 gram volkoren mie
  • 300 gram paksoi
  • 150 gram (kastanje) champignons
  • 150 gram tauge
  • sojasaus
  • knoflookpoeder, peper en zout naar smaak
  • sriracha (optioneel)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • wokpan
  • kookpan
  • snijplank en mes

Bereiding

Voedingswaarden per portie
Calorieën 642 kcal
Koolhydraten58 gram
Eiwitten67 gram
Vetten15 gram
Vezels9 gram

Breng water aan de kook en kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de paksoi en de champignons in stukjes en bak dit samen met de tauge in een wokpan met wat sesamolie. Roer dit regelmatig door.

Haal de tonijn uit de verpakking en dep het wat droog met keukenrol. Smeer de moten in met wat sesamolie. Leg op een bordje de sesamzaadjes met wat zout en leg vervolgens de moten op dit bordje en druk alle kanten op de sesamzaadjes, zodat de gehele moot wordt bedekt.

Inmiddels is de mie waarschijnlijk wel gaar. Giet dit af en spoel af met kraanwater. Doe dit bij de groente samen met wat knoflookpoeder en sojasaus. Roer en hussel goed door. Breng eventueel op smaak met wat peper, zout en sriracha.

Verhit wat sesamolie in een koekenpan op hoog vuur. Gril hierin de moten kort. Zelf heb ik alle kanten enkele seconde gegrild, maar wil je de moten iets warmen of meer doorbakken, kan je het langer in de pan bakken. Dit werkt hetzelfde als bij een biefstuk.

Serveer de tonijn met de mie en groente op een bord en besprenkel nog met wat extra sesam.

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.