Week 19 Maandag 4 mei – Zondag 10 mei

Ik ben het hoogtepunt van vorige week gewoon helemaal vergeten te benoemen. Het was hoog tijd dat het haar van Duco weer werd opgeschoren. We waren beide tevreden met het resultaat. Netjes bijgewerkt, zonder uitschieters.

Maar goed, terug naar deze week. Maandag was een rustige dag. Op de persconferentie werd weinig nieuws verteld. Grote mededelingen zouden dinsdag gedaan worden. Thuis hebben we ons weer bezig gehouden met elektra, een universele afstandbediening, brandmelder en stellingkast. Elke dag weer wat kleine klusjes. In de avond zijn we weer verder gegaan met Harry Potter.

De dinsdag was een stuk drukker en enerverender. Ik ben begonnen met een trainingssessie en ben vervolgens boodschappen gaan doen. Het was zowaar rustig en ik heb niet in de rij hoeven staan. Heerlijk. Zoals gehoopt was ik voor de persconferentie van half 12 thuis en deze hebben we samen gekeken. Mogelijk heeft de regering bewust deze dag – 5 mei Bevrijdingsdag – voor de bekendmaking gekozen van HET OPHEFFEN VAN DE LOCKDOWN! Per 8 mei, dat dan weer wel. Wat het in het kort inhoudt; de constructie van de kentekenplaten komt te vervallen. We mogen ons op alle dagen weer vrij bewegen tussen 6 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds. De avondklok blijft wel van kracht. Samenscholing met meer dan 25 mensen is niet toegestaan. Bedrijven mogen allemaal weer open, als ze zich aan de social distancing en de hygiëne regels houden. De horeca blijft nog even delivery en take-out en daar wordt naar gekeken hoe dit langzaam weer naar zijn oude vorm toe kan. Wat een fijn nieuws! Het gaat straks vast gek voelen om op een woensdag (in plaats van dinsdag of vrijdag) het huis te verlaten, dolle boel. Bijzonder hoe zaken ook gelijk weer gaan lopen. Ik ben gelijk gebeld door UTS dat ik langs mag komen voor een afspraak om internet te regelen. Het is in al die weken niet gelukt om internet te regelen. Gelukkig kunnen we nog op het oude contract van de vorige huurder gebruik maken van het internet. Hopelijk wordt dit een soepele overgang naar een eigen contract, maar houd eigenlijk mijn hart vast.  Ook wordt onze tuinset vrijdag gelijk geleverd. Ik ben zo blij voor onszelf, maar ook voor iedereen! Groot punt is natuurlijk wel dat zo’n groot deel van het eiland afhankelijk is van de toeristen en deze zijn er nu niet en zullen voorlopig ook niet komen. Hoe dat zich gaat ontwikkelen is nog zo onzeker en onbekend. Maar goed, stap voor stap. Na de persconferentie ben ik nog naar de bouwmarkten geweest en weer wat spul gehaald. Het houdt ook niet op, elke keer verzinnen we wel weer iets, of lopen we tegen iets aan, of hebben we weer het verkeerde gehaald.

Ondanks dat de woensdag een rustige dag was, ging de tijd toch weer belachelijk snel. In de ochtend gesport en verder gegaan met Harry Potter lezen. In de middag hebben we een lijst gemaakt met klussen die we willen (laten) doen en hebben besloten welke muren we willen laten verven. In de avond aten we asperges met ham en ei. De verwachtingen waren hoog, maar het was helaas niet zo lekker als in Nederland. De asperges waren erg dun en er zat weinig smaak aan. Ook waren ze na een flinke tijd koken nog steeds vrij hard. Geen succes helaas.

Donderdag, de laatste dag van de lockdown. Deze hebben we dan ook thuis doorgebracht. Ik heb wat leuke recepten uitgezocht om volgende week te gaan maken en heb een checklist gemaakt die we mee willen nemen wanneer we naar een auto gaan kijken, zo vergeten we geen belangrijke punten te checken. Een tweede auto staat namelijk nog steeds op onze wish list. Onze auto uit Nederland hebben we nog steeds niet. Het is schijnbaar een drama bij de douane, waardoor het allemaal erg lang duurt. De vraag is ook nog steeds of de Megane het überhaupt doet, wanneer het papierwerk op orde is. Ook hebben we gekeken waar we onze schilderijen en andere wandbekleding willen hebben hangen en heb ik bedacht waar ik wat planten in huis wil. Dat zal het een stuk huiselijker maken gok ik.

FREEDOM FRIDAY! Zoals Dolfijn.FM vrijdag 8 mei heeft omgedoopt. We mogen ons weer gezamenlijk vrij bewegen!* Wat was het fijn om vandaag Curaçao weer wat levendiger te zien. Mensen waren druk bezig met hun foodtruck in orde te maken, winkels waren weer open en er gebeurde weer wat op straat. Zelf zijn we naar Kooyman gegaan om wat verfbenodigdheden en schroeven en pluggen te halen. We zijn bezig met de puntjes op de i. Ook zijn we langs een verfwinkel gegaan om potten verf te halen, om het huis wat meer kleur en eigenheid te geven. Vrijdag werd eveneens onze loungeset geleverd die we zo’n 8 weken geleden besteld hadden.  Fingers crossed trouwens, de auto waar we zijn wezen kijken lijkt ons een hele leuke auto, maar we willen nog even een monteur er naar laten kijken dat we geen kat in de zak kopen. To be continued dus… Het blijven wel cliffhangers met die auto’s…

Zaterdag stond in het teken van tuincentra’s bezoeken. Rond een uurtje of 10 in de ochtend zijn we op pad gegaan en het was me een onderneming. De tuincentra waren super leuk en hadden een enorm aanbod. We zijn Bij Tropical Garden en Madeira Garden geweest. Halverwege zo’n openlucht winkel kom je ook ineens geiten, pauwen en kippen tegen. Heel leuk! We wisten goed wat we mooi en niet mooi vonden qua planten en hebben overal foto’s van gemaakt. Potten voor de planten was weer een stuk ingewikkelder. Een hoop winkels bezocht en uiteindelijk gekozen voor binnenpotten van Kooyman. Toen kwam het hele gereken; waar willen we allemaal planten? Hoeveel zijn dit er? Hoeveel van welk soort? Hoeveel potten hebben we dan nodig? Welke maat moet dit hebben? Hebben we extra aarde nodig? HOE HOUD JE ÜBERHAUPT PLANTEN IN LEVEN?! Tijdens de zoektocht hebben we ook wat raambekleding gehaald, wat wat er nu hangt is niet om aan te zien. Helaas hadden ze niet voldoende, dus we hebben online bij besteld. Hopelijk komt het weer op voorraad. Weer een klusje erbij. Het was maar goed dat we onze bammetjes hadden gesmeerd, want het was een lange dag.  Rond 5 uur kwamen we weer thuis en hebben toen alles zitten overpotten. Natuurlijk waaide het op zaterdag zo hard als nooit tevoren. Potten waaiden om, planten knakten, aarde lag overal. In de wind waaide ons gevloek snel weg. Máár na ruim een uur hadden we wel wat! Hopelijk blijft het ook wat, ik denk dat ik even de plantensoorten moet Googelen en hard mijn best moet doen om ze niet dood te laten gaan. Na een dag ploeteren hadden we het wel een beetje gehad. We hebben een kliekje opgewarmd en op de bank opgegeten. We zijn ook gestart met de film ‘The Irishmen’. Ik kan er nog weinig over zeggen. 

Zondag! Moederdag, Klusdag, Rustdag, het was het allemaal. Voor moeders in Nederland een high tea laten bezorgen welke ze in gezelschap van vaders en mijn lieftallige broertje en plus one van heeft genoten. Terwijl wij nog in bed lagen even gebeld en een fijne dag gewenst. Toch gek, om zo op afstand te zitten. Ik had ook wel zo’n scone willen eten ;). 
Daarna gingen we nog even aan de bak. Aftekenen waar de schilderijen moeten komen te hangen en alvast de weg vrij maken voor de handyman. Vandaag was ik overigens alles behalve een handyman. Binnen 2 tellen heb ik een gloeilamp laten verbranden en alles waarvan ik dacht dat waterpas was afgemeten, was dat absoluut niet. 
Voor de lunch waren we klaar en na de lunch was het tijd voor ontspanning. Inmiddels ben ik ook bij het vierde boek van Harry Potter aangekomen. Het deel waar ik een paar decennia geleden ben afgehaakt. Een cruciale fase of ik er nu wel doorheen ga komen. Inmiddels op bladzijde 115. Pas als het boek uit is mogen we aan de vierde film van Harry Potter beginnen. De avond doen we rustig aan met een barbecue en weer een ritueel starten voor het voorbereiden van de start van de week. Vanaf maandag gaat het ‘normaal 2.0’ écht voor ons van start. 

Grappig om te beseffen, dat elke keer als we een beetje in een ritme komen, alles weer wordt omgegooid. Toen we aankwamen hadden we na een paar weken het idee een beetje te zijn geland en hadden we een routine opgebouwd. Vervolgens kwam er een lockdown en ook daar hadden we uiteindelijk onze draai in gevonden. Na een paar weken konden we verhuizen en waren we na al het verhuizen weer een beetje gewend aan de nieuwe omgeving en een routine hierin op te bouwen. Nu is de lockdown eraf en kunnen we weer opnieuw vorm gaan geven aan ons leven. Never a dull moment!

Nu het ‘gewone’ leven of ‘normaal 2.0’ weer gaat beginnen kunnen alle regelzaken ook weer verder gaan. Ik wil Google nog laten inschrijven bij een dierenarts en hij moet naar de kapper. Wij moeten onszelf nog inschrijven bij een tandarts. Het openen van een bankrekening staat ook nog op de to-do lijst. Ook moet de auto die we hebben alweer gekeurd worden. De keuring liep af ten tijde van de lockdown.  Het keuringslokaal zal de komende weken wel lekker druk zijn. Misschien dat we onszelf volgende week wel een vrijwillige lockdown opleggen, omdat het overal te druk is…

*Wel met inachtneming van de social distancing regels natuurlijk!

Naast mijn blog, schrijf ik ook korte reviews. Nu nog voornamelijk over producten uit de supermarkt. Het wereldje was wat klein, maar hopelijk wordt de wereld weer een stukje groter en zal ik ook over andere zaken een review schrijven.
Klik hieronder voor de reviewpagina

Random Reviews

De recepten van deze week

klik op de link in de foto voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *