Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 697 kcal |
Koolhydraten | 49 gram |
Eiwitten | 68 gram |
Vetten | 23 gram |
Vezels | 11 gram |
Onlangs een heerlijke truffelpasta bij de Heeren gegeten en dat inspireerde mij om hier een soortgelijk recept van te maken. Om het wat gezonder te maken heb ik alleen geen room gebruikt
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 150 gram vezelrijke spaghetti
- 400 gram ossenhaas in kleine reepjes
- 50 gram parmezaanse kaas
- blikje champignons
- 2 teentjes knoflook
- 20 milliliter truffel olijfolie (ah)
- zout en peper naar smaak
Benodigdheden
- wokpan
- kookpan
- vergiet
Bereiding
Zet water op en kook de spaghetti met een gekneusd teentje knoflook en wat zout zoals beschreven op de verpakking.
Snijd de ossenhaas (of ander rundvlees) in kleine reepjes en houd dit even apart. Weeg 20 gram kaas af en zet dit ook apart. Weeg ook de 20 milliliter truffelolie af.
Verhit de wokpan en bak de ossenhaas op hoog vuur kort aan met een gekneusd teentje knoflook en wat zout en peper. Zet het vuur uit en giet het vocht af wat vrij komt als alle stukjes bruin geworden zijn. Maak de pan schoon en doe het vlees er weer in. Maak het vergiet ook weer schoon.
Als de spaghetti bijna klaar is, haal wat kookvocht uit de pan en houd apart. Doe vervolgens de champignons erbij om op te warmen. Doe de spaghetti vervolgens in het vergiet en voeg daarna bij het vlees en roer goed door. Doe het kookvocht erbij en zet het vuur weer aan. Roer even goed door en op het laatste de parmezaanse kaas en olijfolie erbij.
Garneer aan tafel met de resterende parmezaanse kaas en eventueel wat extra zout, peper en olie.
Eetsmakelijk!