Week 49 Maandag 30 november – Zondag 6 december

Het weer heeft zich deze week weer van zijn betere kant laten zien! Regelmatig kon ik even wat zonnestralen opvangen in de tuin. Wel bizar dat het gewoon december is! Gevoelsmatig is het een soort van ‘nazomer’ voor mij. Het zal een combinatie zijn van het continue zomerse klimaat en het hele jaar wat ongeveer hetzelfde is door Corona.

Over Corona gesproken – Ja, sorry alweer. Zelf ben ik er ook he-le-maal klaar mee, maar we moeten nog even doorzetten. – Vanaf 1 december zijn hier weer nieuwe maatregelen van kracht, omdat het aantal besmettingen aan het toenemen is. Hieronder een overzicht met de geldende maatregelen.

Zoals er te lezen is geldt dit sowieso tot 21 december. Dan zal gekeken worden of versoepeling tijdens de feestdagen mogelijk is. Daarom speelt het ook zo in mijn hoofd. We hopen heel erg op bezoek tijdens de feestdagen. Naast het feit dat iedereen natuurlijk een negatieve PCR test moet hebben, zou het ook wel fijn zijn als Curaçao code geel blijft en de maatregelen weer kunnen worden versoepeld, of in ieder geval niet worden verzwaard. De komende weken moet gaan blijken of de maatregelen effect hebben. Eerlijk gezegd ben ik niet zo hoopvol en houd ik er al rekening mee dat het weerzien mogelijk niet doorgaat.

Ondanks dat, en ondanks dat we niet het gevoel hebben dat het al december is zijn we al wel bezig met kerstversiering en kerstverlichting in en om het huis.

In het weekend hebben we de kerstboom opgetuigd en de het huis een beetje aangekleed in kerstsferen met op de achtergrond een Spotify Kerst Playlist. Toch blijf het gek om te realiseren dat het toch écht december is en écht bijna kerst. Zeker omdat we de dag ervoor lekker op het strand hebben gelegen. Het weekend hebben we afgesloten met een typisch zondagavond maaltje: kip, patat en salade met zelfgemaakte satésaus.

COVID

Zoals ik al beschreef zijn nu sinds het begin van deze maand nieuwe maatregelen van kracht die hopelijk effect gaan hebben op het aantal besmettingen. De cijfers zijn echter niet enorm positief. Meestal tussen de 100 en 150 besmettingen per dag erbij en er genezen er enkele tientallen. Enige redelijk positieve is dat het aantal ernstige gevallen in het ziekenhuis wel meevalt. Er liggen rond de 15 mensen in het ziekenhuis, waarvan een paar op de IC. Nu zijn er meer dan 1700 actieve besmettingen.

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *