September 2021

Wat een maand! Zoveel gedaan en beleefd. Even een korte recap, anders wordt het een boek en daar zit niemand op te wachten.

Allereerst hadden we weer bezoek en dit was ontzettend chill. Vorig jaar waren ze ook al op bezoek geweest. Dus alle toeristische ‘must-do’s’ waren al afgevinkt, waardoor het echt heel relaxt was.

We hebben drankjes gedaan op Jan Thiel, zijn naar Blue Bay en Santa Barbara geweest, maar zijn ook lekker wezen uit eten bij De Visserij, Greenhouse en Zanzibar en hebben gebarbecued en bij de Pitsmoker besteld. Voor ons voelde het ook echt als vakantie. Naast al deze leuke dingen was het ook gewoon heerlijk om samen te zijn, ‘Lang leve de liefde’ en ‘Married Australia’ te kijken of een potje ‘Knowledge is Power’ te spelen of een middagje te gaan bowlen.

En bofkonten dat we zijn… In September gingen we ook zelf weer op vakantie. Dus we konden nog net even het huis op orde brengen voordat we zelf twee dagen later dan ons bezoek ook weer naar Nederland vlogen.

Oh, wat was dat weer genieten. De vorige keer dat we in Nederland waren, waren de maatregelen nog erg streng en zat het weer ook niet mee. Daardoor was het erg ingewikkeld om met mensen af te spreken. Nu voelde het zoveel vrijer en we hadden fantastisch weer!

De eerste avond al genoten van lekker cocktails op het terras, maar ook aanwezig kunnen zijn bij een babyshower, op kraambezoek, een heuse kinderverjaardag, housewarming en een kleine get-together met oud collegaatjes.

Het voelde echt weer als vanouds. Ik heb langs het voetbalveld staan aanmoedigen, we hebben na een lange tijd weer een escaperoom kunnen doen. Deze was erg leuk en we hebben ‘m gehaald. Maar ook nog gewoon gewinkeld, terrasjes gepakt, uit eten geweest, onszelf uitgenodigd bij familie en vrienden, bijgekletst en een spelletjesavond gehad.

Daarnaast hebben we onszelf verwend met een etentje bij Merlot in Amersfoort. We gingen all out met een 7-gangendiner met bijpassende wijnen. Dit was echt een feestje.

We hebben onszelf sowieso behoorlijk verwend, want we zijn ook nog een weekje naar Italië gegaan. Het was zo leuk om weer echt op vakantie te zijn, gewoon even met z’n tweeën. Want hoe leuk Nederland ook is, en hoe leuk het ook is om met iedereen af te spreken en op pad te gaan, even weg met z’n tweeën is ook heel leuk. Zeker aangezien de laatste ‘echte’ vakantie toch wel weer meer dan twee jaar geleden is. In Italië hebben we ons tegoed gedaan aan alle lekkernijen; spritz aperol, wijn, koffie, pasta, pizza, vleeswaren, panini’s, tiramisu, gelato en zoveel meer. Tussen de eetmomenten door hebben we heerlijk gezwalkt door Bologna, Venetië, Florence en Rome. Het weer was fantastisch en het was gezellig druk qua toeristen. Ultiem genieten, ook al gingen we wel qua tempo als twee bezetenen door Italië heen.

Alsof dat nog niet genoeg was, zijn we ook nog in onze laatste week een nachtje naar Rotterdam geweest. Het begon met een reservering bij Restaurant Black Smoke, maar toen bedachten we er maar een nachtje weg van te maken.

We hebben wat gewinkeld, heerlijke stroopwafels gegeten en een legendarische avond gehad bij Black Smoke. Als vleesliefhebber moét je hier een keer geweest zijn. De volgende dag hebben we nog de Decathlon bezocht en een afsluitende lunch gedaan.

De laatste avond in Nederland hebben we traditiegetrouw familie uitgenodigd voor een etentje en ook dat was weer ouderwets gezellig. Dit keer kozen we voor een pizzeria in plaats van Chinees. Paste helemaal in het Italiaanse thema.

Helemaal voldaan en met het gevoel ontzettend lang te zijn weg geweest zijn we weer terug op Dushi Korsou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *