Recensie – Black Smoke

Ruim twee jaar geleden kregen wij lucht van de opening van een restaurant bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. But good things take time en nu hadden we er tijd voor, ondanks onze drukke planning tijdens ons bezoek aan Nederland. Black Smoke is een restaurant gespecialiseerd in (low & slow) barbecuen, iets waarvan wij ontzettend kunnen genieten. We waren dus erg nieuwsgierig en onze verwachtingen waren hoog.

Via de website hebben we gereserveerd voor een diner en dat verliep allemaal soepel. Je kan er makkelijk met de auto komen, maar wij zijn vanaf centrum Rotterdam met het OV gegaan. De Van Nelle fabriek is echt een vette omgeving. Beetje nostalgische escaperoom-vibes. Het restaurant bevindt zich in een bijgebouw.

We werden welkom geheten en konden kiezen of we ‘hot seats’ aan de bar bij de pit masters wilden of een tafeltje. Hot seats it was! Super vet om al het vlees aan het spit, in de oven en op de gril te zien. We kregen de menukaart en er waren ook nog specials naast de kaart. Zoveel keuze! Uiteindelijk gekozen voor de ‘Bone Marrow Luge’ en pastrami van de ‘cold smoked salmon’. Als hoofdgerecht gingen we voor de Black Smoke BBQ Bonanza, zodat we zoveel mogelijk konden proeven.

Ook was er nog een cocktailkaart. Dat was iets makkelijker kiezen; Rotterdam Mule en een Pornstar Martini, waarbij de laatste niet voor mij was :P.

Het voorgerecht was top. Ik heb nog nooit beenmerg gegeten. Het was wat zoetig en zacht en een perfecte combi met de pulled beef. Ik heb me laten vertellen dat de zalm ook lekker was. Nadat we uitgegeten waren kwam onze fantastische ober met een fles Jack Daniels aanzetten. Of we een shotje wilde welke over het beenmerg wordt gegoten, een ware delicatesse werd ons verteld. We zijn geen whiskey fans, maar gewoon proberen. Door de zoetigheid en het vet van het beenmerg werd het erg zacht en een prima shotje. Sowieso hilarisch om uit beenmerg te shotten.

Anyway. Het werd tijd voor ons hoofdgerecht en vroegen aan onze ober zijn favoriete wijn. Geen idee welke we uiteindelijk kregen, maar het was lekker. De bonanza was mega! We hadden brisket, pulled pork, pulled beef, worst, kip, spare rib, wedges, koolsla en ingemaakte groente. Het was heerlijk! De brisket was zacht en sappig, de ribs was ‘fall of the bone’ en de pulled meats waren zo lekker. Eigenlijk was alles top. Helaas ook teveel. Ik wou dat ik alles op kon eten, maar ik heb mezelf teleurgesteld. We kregen nog wel een doggybag mee, maar die zijn we in het hotel vergeten. Hopelijk heeft de schoonmaakster er nog van kunnen genieten.

Toen was het tijd voor een toetje. We gingen beide voor een cocktail; een Mexican Espresso Martini en we zaten zo in dubio welke twee van de drie desserts we wilden, er was naast de kaart namelijk ook nog een chocoladeblondie. Uiteindelijk gekozen voor de heartstopper (eclair) en kefir lime pie. Het was heerlijk! Grappig was dat een van de pit masters doorhad dat we zo in dubio zaten dat we nog een stukje blondie van hem kregen. Echt zo nice! En misschien vond ik dit wel de lekkerste van de drie.

We hebben echt een topavond gehad! De ambiance en uitstraling is echt fantastisch. Het personeel zijn allemaal toppers en het eten subliem.

Je moet hier gewoon heen als je een vleesliefhebber bent en van wat rauwe, industriële settingen houdt. Met alles erop en eraan waren we inclusief fooi rond de 200 euro kwijt. Elke euro meer dan waard!

Oordeel: 9,3/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *