Recensie – Merlot

Reserveren ging via de website heel makkelijk en we konden al gelijk aangeven hoeveel gangen, wel of geen arrangement en welke wensen we hadden. Op onze fiets waren we er zo.

Door de maatregelen moesten we nog wel even zelf onze jas ophangen, maar we werden netjes naar de tafel gebracht. We waren niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste en het restaurant was gezellig druk met best hippe muziek.

Ze wisten precies dat we een 7-gangen arrangement hadden met halve glazen wijn en wat onze eetwensen waren (GEEN koriander en vissige vis). We startten de avond met een heerlijk glaasje champagne en amuses. Heerlijk hoe zoiets altijd gepresenteerd wordt.

Het tempo was echt zo prettig. Niet te snel en niet te langzaam en de halve glazen wijn erbij waren qua hoeveelheid met het aantal gangen echt perfect!

De eerste gang hadden we allebei een ander gerecht, omdat het haring betrof. Vissiger dan dat bestaat bijna niet. Het geluk wilde dat ik daardoor van 48 uur gegaarde shortrib mocht genieten. Het oog voor detail, de kleuren, de smaken en de structuren, het was zo verfijnd en lekker.

We kregen begrijpelijke en leuke uitleg over de wijnen die geserveerd werden bij de gerechten en de wijn-spijs combinaties waren top.

De volgende gang was met koolrabi, geitenmelk en groene asperge. Heerlijke en frisse combinatie en ook weer smaken en structuren die blijven verassen. Naast vlees en vis is het ook leuk om een volledig vegetarisch gerecht te proeven. Daarna gingen we over op zwezerik. Het was heerlijk! Wel heb even moeten googelen wat het precies was. Ook hier weer een prachtige opmaak en elke gang werd ook geserveerd op een prachtig bord.

Vervolgens kwam er een prachtig en smaakvol stukje kabeljauw voorbij. Bij meerdere gangen werden de gerechten nog voorzien van een sausje, dat voegt toch wel wat toe aan de beleving. Bij de kabeljauw kregen we rode wijn. Onverwacht, maar wel lekker! Dit is misschien mijn favoriet van de avond.

Het tempo bleef de hele avond precies goed en het team was een behoorlijk geoliede machine, water werd bijgeschonken, vuil servies werd afgehaald, schone glazen werden weer neergezet en zo zeven gangen lang.

De laatste hartige gang was een stuk parelhoen met allerlei heerlijkheden. Goed op smaak en echt van genoten.

Daarna kregen we de keuze uit een zoet of hartig dessert. Uiteraard ging de keuze naar zoet. En het was dubbel feest, want na dit dessert kregen we nóg een dessert. Eveneens begeleid met prachtige wijnen.

Het eerste dessert stond in het teken van framboos en alles was lekker! Veel verschillende structuren, daar ga ik altijd goed op. Het tweede dessert was een bijzondere combinatie van koffie, chocola en sojasaus. Het had wat van alles, zowel qua structuur als smaak.

Maar een zevengangen diner is niet klaar totdat de koffie en thee is geweest met friandises, dus eigenlijk hebben we nog een derde dessert gehad.

Zo’n diner is echt een avond vermaak. Ontzettend genoten, goede service, heerijk eten, verrassende smaken en fijne wijnen.

Als je een liefhebber bent van wat meer ‘sophisticated’ dineren, dan is Merlot echt een aanrader.

Oordeel: 9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *