Risotto en chorizo is een gouden combinatie, voor de proteïne voor deze keer garnalen erbij gedaan, maar geloof me, dit recept is net zo lekker zonder garnalen.
Bereidingstijd: 15
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 beschaafde porties
Ingrediënten
- 300 gram risotto
- ongeveer 1 liter groentebouillon
- 200 gram gepelde garnalen
- 120 gram chorizo
- 1 grote prei
- 2 sjalotjes
- 250 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 40 milliliter olie om in te bakken
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden
- Waterkoker
- 2 wokpannen
- snijplan en mes
- maatbeker
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 612 kcal |
Koolhydraten | 72 gram |
Eiwitten | 27 gram |
Vetten | 23 gram |
Vezels | 4 gram |
Zet de waterkoker aan en maak met twee bouillonblokjes een liter bouillon in de maatbeker.
Snijd de chorizo in kleine partjes en doe deze in een wokpan. Het vuur hoeft nog niet aan.
Snijd de prei en de champignons klein en houd even apart. Snipper vervolgens de ui en pers de knoflook en doe deze met de olie in de andere wokpan. Zet dit op laag vuur en laat de ui glazig worden. Voeg hier de risotto (droog) aan toe en roer, zodat ook de risotto glazig wordt gebakken.
Laat nu beetje voor beetje de risotto de bouillon opnemen door elke keer een scheutje toe te voegen en te roeren. Schenk elke keer wat bij als de risotto het vocht heeft opgenomen.
ondertussen kan de chorizo worden uitgebakken. Als de chorizo uitgebakken is kunnen in de wokpan de garnalen prei en de champignons erbij.
Als de risotto gaar is kan het samengevoegd worden met de garnalen, chorizo en groente. Mogelijk moet dit in een grotere pan, omdat het niet meer past.
Eetsmakelijk!