Review – Pringles Rice Fusion – Malaysian Red Curry

Pringles Rice Fusion, nog nooit eerder gezien en gelijk de drie bijzondere smaken gekocht. De verpakking en naam doet vermoeden dat het een op rijst gebaseerd chipje is. In deze drieluik hebben we als eerste de Japanese BBQ Teriyaki en als tweede de Indiaase Chicken Tikki Masala geproefd en nu is het de beurt aan de Malaysian Red Curry.

Bij chips met rijst denk ik aan lichtere, witte zoutjes, maar de chips zag er niet anders uit dat de normale Pringles chips op basis van aardappel. Even de ingrediëntenlijst erop nageslagen en het is eigenlijk gewoon aardappelchips met 24% rijstebloem. Ook de voedingswaarden verschillen praktisch niks met de reguliere Pringles.

Ook qua structuur, bite en smaak is het chipje precies hetzelfde als ‘normale’ Pringles. Enkel de kruiden maken het verschil.

Dat brengt ons dan ook bij de smaak: De smaak is als een maaltijd. Het smaakte echt bekend naar een curry die we zelf ook wel eens maken. Doordat het een tijdje geleden is dat we de andere smaken hebben geproefd, maar we dezelfde associaties ermee hadden heb ik het idee dat de smaken op elkaar lijken. Of in ieder geval hebben ze allemaal het kruidige, aromatische van Azië en heb je het idee dat je de smaak van een maaltijd zit te eten. Het ligt er dus aan of je dat lekker vindt of niet en of je dat dus graag als chips wil eten. Als je gewoon zin hebt in vieze, zoute, vette chips is dit niet de smaak die je daarvoor moet nemen. Dit is veel kruidiger en zoeter. Ik vind het niet vies, maar ik heb m’n chips toch liever wat klassieker.

Deze chips is ongeveer 30% duurder dan een reguliere bus Pringles, Allemaal marketing waarschijnlijk en het werkt, want ik heb drie smaken gekocht. Een normale bus Pringles is hier van 3 gulden nogwat en deze chips was 5 gulden nogwat.

Leuk om een keer te proeven en inderdaad een smaak chips die je niet vaak proeft, ook al is de smaak bekend, maar niet perse voor herhaling vatbaar.

Oordeel: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *