Recensie – The Captain (Otrobanda)

De tijd vliegt voorbij en voor de maand november om is, moesten we nog naar een restaurant waar we beide nog nooit geweest zijn. Dat is een voorwaarde voor ons maandelijkse restaurantbezoek. Dit keer werd het The Captain in Otrobanda.

We hadden er wel eens van gehoord, maar nooit echt verder in verdiept (ik dacht eigenlijk dat het alleen een bar was). Totdat ik op Instagram een berichtje kreeg van de eigenaresse. Ze was ‘The Captain’ aan het googelen en kwam zo per toeval op liflaflianne.nl terecht. Dit omdat ik ooit een recensie over Captain’s Sportsbar & Grill heb geschreven en de namen erg op elkaar lijken. Anyway, ze was wat recensies gaan lezen en wilde mij via Instagram succes wensen met het schrijven van mijn blog.

Zo super lief en attent dat iemand de moeite neemt om mij dat te laten weten en mij een complimentje geeft. De keuze was dan ook snel gemaakt dat we deze maand een bezoekje aan The Captain zouden brengen. Hierbij wil ik dus ook duidelijk vermelden dat The Captain een andere tent is dan Captain’s Sportsbar & Grill! The Captain zit in Otrobanda.

Reserveren ging super vlot binnen 2 minuten via de app. Top! The Captain is makkelijk te vinden. Het bevindt zich namelijk direct onder de Gouverneur. Er is een binnen gedeelte met bar, maar het grootste gedeelte bevindt zich buiten. Daar kregen wij ook een tafeltje.

Daar besefte ik mij ook dat ik eigenlijk veel te weinig in de binnenstad kom. Het uitzicht was zo leuk! Echt een pluspunt van deze zaak. Ondertussen kregen we de kaart en werden onze drankjes opgenomen. We kregen drankjes met plastic rietjes. Ik weet dat dat heel slecht is voor het milieu en papieren rietjes beter zijn, maar stiekem vind ik dit wel erg fijn, want dan zit ik niet met zo’n papier mache propje in m’n mond. En drinken smaakt trouwens ook echt anders door een papieren rietje.

Anyway, de kaart. De kaart is niet enorm, maar heeft wel wat voor iedereen. Wij hebben met z’n tweeën een beetje een surf en turfbij elkaar gekozen en zijn de gerechten gaan delen.

Vooraf gingen we voor de carpaccio en de piri-piri garnalen. Het tempo zat er lekker in. Niet te lang wachten, maar ook niet te snel je eten op tafel. De carpaccio was lekker en was zoals je van een carpaccio mag verwachten. De garnalen vond ik ook wel lekker, maar het had van mij wel wat meer mogen zijn. Ze waren pittig, maar gewoon goed pittig, prima te doen.

Als hoofdgerecht kozen we voor de ribeye en tuna tataki met frietjes en Japanse rijst. Bij de ribeye vroegen we nog om extra chimichurri saus en dat was geen enkel probleem. Ook dit stond weer op een prima moment op tafel.

De porties waren gewoon precies goed. Niet teveel, niet te weinig. Beide gerechten waren erg lekker, maar wat met het meest verbaasde, of positief verraste, was de Japanse rijst. Ik ben niet echt een rijst-eter, maar dit vond ik echt heel lekker! Ook de wasabisaus bij de tonijn was heerlijk!

Er was natuurlijk nog plek voor een toetje. We wilden de affogato moccha en de crème brûllée, maar de crème brûllée was er helaas niet. Daardoor werden het twee affogato, maar dan met vanille ijs in plaats van chocolade-ijs.

Het vanille ijs werd geserveerd in een glas, met daarnaast een glaasje Tia Maria en een espresso, dit konden we zelf bij elkaar doen om de affogato te maken. Heerlijk en simpel dessert en niet te machtig.

De gerechten waren allemaal lekker en goed bereid. Je krijgt wat je bestelt. Af en toe miste ik wel wat spanning of wow-effect, maar de locatie, vriendelijke en attente bediening en de prijs maakt dit echter helemaal goed!

Voor dit driegangen diner waren we namelijk inclusief fooi 170 gulden kwijt. Voor 40 euro de neus heb je dus een heerlijk avondje uit.

De locatie is top! Leuk uitzicht en perfect om ervoor of erna nog even een wandeling te maken of naar de bioscoop of het casino te gaan. De kaart is klein, maar volledig, de bediening weet hoe het moet en als gast voel je je gezien. De gerechten zijn simpel en lekker en aantrekkelijk geprijsd. Zeker een leuk plekje voor zowel een hapje als een drankje wanneer je in de buurt bent!

Oordeel: 7,9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *