Recensie – Soi95

Sinds kort is er een nieuw restaurant in de Penstraat; Soi95. Aangezien we er regelmatig langsrijden was ons dit opgevallen en ook op Instagram komt er regelmatig reclame voorbij. Zowel de foto’s op Instagram en de gerechten op de menukaart zagen er interessant uit. Van de buitenkant ziet het er niet mega spectaculair uit en zou je er misschien zo voorbij rijden, maar dat zou zonde zijn!

Soi95

Reserveren ging weer top via de website en naast Soi95 is een ruime parkeerplaats aanwezig, dus dat is fijn. We werden welkom geheten en naar onze tafel gebracht. Binnen ziet het er sfeervol en nice uit. Mooie lampen, hippe inrichting, vette bar, allemaal een beetje in een industriële stijl. Het coolste vond ik wel de grote muurschildering. Het enige waar nog wel wat aan gedaan mag worden is de akoestiek, doordat het een grote, open ruimte ruimte is, klinkt het nogal hol en is elkaar verstaan soms een uitdaging.

Naast de Aziatische gerechten op de kaart is er ook nog een leuke cocktailkaart, altijd leuk om mee te beginnen. Aan tafel werd er gekozen voor de Bourbon old fashioned met houtskool en de ‘Gin-Go’. Met veel liefde en passie bereid. Van sommige cocktails maken ze ook echt een showtje met vuur en rook. Heel leuk (en lekker).

Soi95

Dan de gerechten; Het idee is dat het allemaal kleine gerechten zijn (beetje voorgerecht formaat). Shared dining is een optie, maar ook ‘individueel’ bestellen en eten kan. Niet alle gerechten lenen zich er makkelijk voor om dat met de tafel te delen. Wij kozen er voor om voor onszelf te bestellen en her en der een hapje uit te wisselen. We bestelden per gang, omdat we niet precies wisten waar we behoeften aan hadden. Naast de kaart was er ook nog een steak van de barbecue, maar wij bleven bij de kaart.

Uiteindelijk hebben we drie gangen besteld en nog een dessert als afsluiter. Het was lastig kiezen, maar uiteindelijk stonden er veel verschillende en lekkere gerechten op tafel. Sowieso zijn ook de nasi en de yucca fries als side een must. Erg lekker, vooral de nasi, terwijl ik normaalgesproken nooit zo van de rijst ben.

We hebben van alles geproefd; dim sum, springrolls, boneless ribs, pork belly, satay, butter chicken, caribbean snapper, steamed cod en prawns. Goed om even te vertellen dat we met vier personen waren. Het is een leuke en afwisselende kaart met leuke combinaties. Vooral de boneless ribs en de springrolls vond ik erg lekker. Je moet wel van de Aziatische keuken houden. Ook waren sommige gerechten wel pittig, goed om rekening mee te houden. En voor de anti-koriander-brigade; houd ook dat in de gaten.

Soi95

Het was echt al gezellig druk in de tent en er liep veel personeel rond. Het leek alleen alsof ze toch af en toe even de controle en het overzicht kwijt waren. We hadden veel verschillende mensen aan tafel, soms zaten we wat lang te wachten op gerechten en onze glazen waren best vaak leeg, ze hadden meer drank kunnen verkopen. We hadden geen haast en het was gezellig, dus we hebben er ons niet aan geërgerd. Oh, en wat ook echt fijne service was is dat ze af en toe glaasjes water bijvulden. Beetje American style.

Dan was het tijd voor het dessert, altijd een favoriet van mij. Natuurlijk moest ik voor de Bubble Waffle gaan en ook kwam de Orange Split op tafel. Beide zo lekker! De wafel was lekker zoet met marshmallows, fruit en vanille-ijs. De Orange Split was inderdaad als een soort split ijsje met heerlijke dulce de leche saus. Toppers!

Bij de desserts hadden we ook nog een lekkere espresso martini, heerlijk om de avond mee af te sluiten.

Soi95 is een leuke, vernieuwende nieuwkomer met een enthousiast team en heerlijk eten. Zeker aan een rader voor een goede cocktail en dito gerechten. Enige puntjes ter verbetering is de akoestiek en de ‘flow’ van de bediening. Goed om ook te vermelden dat het restaurant zich binnen bevindt. Er is op de begane grond geen terras. Wel is er een rooftop terrace, daar zijn wij echter niet geweest. Leuk voor de volgende keer.

Qua prijs waren we voor vier personen ongeveer 580 gulden kwijt. Hiervoor hebben we lekkere cocktails gedronken en heerlijk gegeten. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Oordeel: 8,1/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *