Recensie – Kome

We hebben in de maand februari wederom een restaurant bezocht waar we beide nog nooit geweest waren. Deze keer kozen we voor Kome. De gerechten op het menu vonden we er erg gevarieerd en interessant uitzien en ook de prachtige plaatjes op Instagram beloofde een hoop goeds.

Reserveren ging weer erg makkelijk via de website en we werden vriendelijk welkom geheten. Binnen konden we plaatsnemen en we hadden leuk uitzicht op de bar en een stuk van de open keuken. Het interieur is erg nice en ook de kunst aan de muur is top!

Cocktails Kome

We begonnen met het kiezen van een cocktail, nadat ons ook alle specials van de dag waren verteld. Ook al klonk dit ook allemaal erg lekker, we hadden ons huiswerk al gedaan en wisten eigenlijk al wel wat we wilden bestellen.

De cocktails werden een Season Spritz en een Tokyo Millionaire. De bar heeft enorm veel soorten drank en bijzondere cocktails. Beide waren erg lekker! En nee dat is geen garnaal als garnering, maar lychee.

Inmiddels hebben we ook onze keuze doorgegeven voor het voor- en hoofdgerecht. Vooraf gingen we voor de Chicken & Waffles en de Frites Canard. Er is niet echt een stempel te drukken op het soort eten wat ze serveren. Het komt uit alle windstreken en is erg gevarieerd.

De Chicken & Waffles is precies wat je ervan kan verwachten. Een Amerikaanse wafel met gefrituurde crispy chicken. Heerlijk. Lekker pittig sausje erbij en wat honing was een goede combinatie. Dan was de Frites Canard ook een verrassing. Het was een soort pulled duck met ei en aardappel. Ook boordevol smaak en iets wat we beide nog nooit op zo’n manier gegeten hebben.

De service was top. Ze begreep het tempo van tafelen, vroeg op de juiste momenten of alles naar wens was en stond aan tafel wanneer het nodig was. Erg fijn!

Als hoofdgerecht kozen we voor de Beef Brisket en de Octopus met Pasta. Hierbij hadden we als side ook nog de Truffle Mac & Cheese. De porties zijn meer dan voldoende, dus de Mac & Cheese was lichte overkill en hebben we als doggybag mee naar huis genomen. Natuurlijk wel geproefd en deze was erg lekker, wel sterk aanwezige truffel smaak, dus daar moet je écht van houden.

De octopus was heerlijk. De saus erbij was zo smaakvol en lekker. Echt een toppertje. Ook de Beef Brisket was lekker low en slow bereid en daardoor erg zacht. Leuk dat er kouseband bij het gerecht zat.

Als dessert werd er nog even getwijfeld of we voor een of twee gingen, maar mijn drang om zoveel mogelijk te proeven maakte dat we voor twee desserts gingen; De Kome Bolo en de English Toffee Tart. Ik denk alleen dat er iets mis is gegaan bij het bestellen, maar daar kwamen we pas later achter en uiteindelijk hebben we de Chocolate Fudge Pie gekregen in plaats van de Toffee Tart. Ook erg lekker, maar nu ben ik nog wel steeds benieuwd naar de English Toffee Tart. De Kome Bolo was ook lekker, maar had hem misschien wat chocoladeriger verwacht dan wat het was.

Bij het dessert wilden we nog een Colheita port en een dessert cocktail; ‘The dude abides’ . De port was er helaas niet meer, dus de cocktail hebben we gedeeld. Het was een soort Baileys-achtige cocktail. Ook lekker, maar was eigenlijk wat overbodig bij onze desserts, het was een dessert op zich.

We hebben een heerlijke avond gehad, ook om even stil te staan bij ons zes jarig jubileum en ons twee jarig jubileum op Curaçao. Kome heeft goede service, lekkere cocktails en een verrassende kaart met heerlijke gerechten. Het enige wat ik zou kunnen bedenken waarom je hier niet een keer gaat eten (als vakantieganger) is omdat het vooral een ‘binnen’ eetgelegenheid is. Voor ons absoluut geen belemmering, maar we merken met bezoek dat de wens er toch eigenlijk altijd is: ‘Iets met mooi uitzicht.’ of ‘Iets met de voetjes in het zand.’, maar bij Kome is er binnen ook genoeg te zien!

Oordeel: 8,6/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *