Recensie – Piri Piri Churrasquería – Grill

Dagelijks rijden we wel voorbij dit restaurant. Het ligt aan de drukke Caracasbaaiweg en het ziet er uit als vergane glorie, maar dat is eigenlijk wat me zo nieuwsgierig maakte om hier eens een keer te gaan eten. Zonder ook maar de menukaart gezien te hebben hebben we via Facebook gereserveerd en lieten we ons verrassen.

We werden vriendelijk ontvangen en er was inderdaad een tafeltje voor ons gereserveerd. Achteraf was reserveren niet nodig geweest, want er was bijna niemand. Het ziet er bijzonder uit. Het restaurant is eigenlijk geheel buiten. Er staat een enorme en prachtige boom, waar wat tafel onder staan en er zijn wat party tenten opgezet. Her en der hangt wat leuke verlichting, neprozen op tafel en leuke muurschilderingen. Het leek inderdaad of dit restaurant betere tijden heeft gekend en dan bedoel ik niet pre-corona, maar pre-decenium. Mijn redenatie was dat wanneer een restaurant er niet zo fantastisch uit ziet, maar wel op een goede locatie zit, ze het van het eten moeten hebben.

Ons werd de menukaart overhandigd en onze drankjes opgenomen. Wat de naam van het restaurant natuurlijk al wel weg geeft is dat het Portugees georiënteerd is met de nadruk op vlees. We kozen ervoor om vooraf wat brood te nemen en als hoofdgerecht een spies met verschillende soorten vlees en kip Piri-Piri. Hierbij nog wat salade en friet.

Het tempo zat er lekker in, maar we waren dan op gegeven moment ook de enige nog in het restaurant. Het brood vooraf was heerlijk! in olijfolie gedoopt met peterselie en knoflook. De dag erna konden we er nog steeds van genieten ;).

Het hoofdgerecht volgde ook al snel. Een enorme spies met gamba’s, kip, worst en picaña en de Piri-Piri kip. Erbij heerlijke dunne krokante frietjes en salade. Helaas zat er koriander in de salade, daar was ik natuurlijk weer niet op voorbereid. Gelukkig was het voor mij niet té overheersend. Maar koriander-hatende mensheid; wees gewaarschuwd!

De spies was lekker. Waar we het achteraf wel over eens waren is dat het niet slim is om een spies met gemixt vlees te bestellen. Alles wordt namelijk tegelijkertijd gegrild, terwijl kip natuurlijk een andere bereidingstijd heeft dan rund of garnalen. Hierdoor was de picaña doorbakken, wat jammer was. Gelukkig was het nog wel mals. Al het vlees was ook goed op smaak. Ik, als zoutliefhebber hoefde nergens zout op te doen.

De Piri-Piri was zoals het hoort lekker pittig. Wel was de kip wat aan de droge kant en proefde ik op gegeven moment alleen nog maar heet en pikant. Wat (erg lekkere) knoflooksaus hielp wel een beetje.

Als toetje kozen we voor een chocoladetaartje om te delen. We mochten kiezen of hij warm of koud geserveerd werd. We gingen voor warm. Deze werd geserveerd met een bolletje vanille ijs. Het taartje was lekker, maar had meer iets weg van chocoladecake. Het vanille ijs was gekristalliseerd. Het taartje was lekker, maar niet bijzonder.

Wat zal ik er van zeggen? De bediening is netjes, het tempo was goed en ik kan me voorstellen dat als het er drukker is, de sfeer ook erg fijn is. Nu was het vooral wat stil. Er is voldoende keuze, de prijzen zijn prima en de porties zijn meer dan voldoende, maar de kwaliteit van de gerechten kan op sommige punten wel wat beter. Niet dat het slecht was, zeker niet, maar er zijn genoeg andere restaurants waar sfeer en kwaliteit van het eten voor dezelfde prijs net iets beter zijn. Voor wat brood vooraf, twee hoofdgerechten met sides, een gedeeld toetje en ieder twee drankjes waren we net iets meer dan 100,- NAF kwijt.

Oordeel: 6,5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *