Week 52 maandag 21 december – zondag 27 december

Kerst! Totaal niet de week geweest zoals we hem het liefst voor ogen hadden, maar ondanks dat hebben we gelukkig hele fijne dagen gehad.

Aan het begin van de week was het vooral het voorbereiden op de feestdagen. Nog even sporten, bewegen en wandelen als voorzorgsmaatregel voor al het eten wat er aan zat te komen. Ook moest ik (helaas) nog naar de supermarkt en dat heb ik geweten ook. Het was zo ontzettend druk, niet normaal! Bij de Mangusa heb ik een half uur in de rij gestaan om binnen te komen, ben ik een uur bezig geweest om wat laatste verse producten te halen en heb ik weer meer dan een half uur in de rij bij de kassa gestaan. Gelukkig heb ik Wordfeud op m’n telefoon.

De aanloop naar Kerst was gevoelsmatig wat gek. Sowieso voor het eerst niet met familie en vrienden Kerst vieren, niet in Nederland zijn, Corona maatregelen, ander klimaat… Af en toe even een besef momentje dat we echt aan de andere kant van de wereld wonen. Daarom er met z’n tweeën maar een paar heerlijke dagen van gemaakt.

Donderdag hebben we na een wandelingetje cadeautjes bij de kerstboom open gemaakt om vervolgens lekker ouderwets te gourmetten Island Style met blote benen. Ik had wat vlees in kleine stukjes gesneden, wat groente erbij, flesje wijn open en SkyRadio aan. Heerlijk! Na het eten hebben we traditiegetrouw ‘All you need is love’ gekeken.

Eerste kerstdag hebben we uitgebreid ontbeten en zijn vervolgens naar Santa Barbara gegaan. Heerlijk met een kerstmuts op yahtzee gespeeld op het strand. Verder een beetje mensen en bootjes kijken, boekje lezen en ontspannen.

Aan het einde van de middag zijn we terug gegaan om ons klaar te maken voor ons Kerstdiner bij Roast. De recensie lees je hier. Het was heerlijk om weer even een keertje uitgebreid uit eten te zijn geweest.

Na het eten hebben we nog een klein rondje door Punda gelopen en hebben we thuis nog kneuterig kerstkransjes en koffie op de bank genuttigd, onder het genot van ‘Lang leve de liefde’.

Tweede kerstdag begonnen we met de leftovers van het ontbijt van eerste kerstdag om vervolgens naar Avila te gaan. We hadden een “Perfect day at the Beach” arrangement geboekt. Voor 49,- gulden krijg je toegang tot het strand en zwembad, strandstoel, een smoothie, water en lunch. Prima dagje uit, alleen jammer dat het in de ochtend behoorlijk regende. Gelukkig klaarde het gedurende de lunch op.

Avila is echt een fijne, luxe, mooie plek om een dagje te chillen. De lunch was alleen weer zo typisch. Het was er niet enorm druk, maar op alles moesten we weer zo enorm lang wachten, waardoor we uiteindelijk niet eens zo lang op het strand hebben kunnen liggen.

Er is een aparte menukaart voor het arrangement met voldoende keuze en lekkere dingen. Wij gingen voor een Ceasar Salade en een Bagel met Zalm. Het was niet mega spectaculair, maar gewoon prima. Sowieso een leuke deal voor een leuke prijs om af en toe te doen.

’s Avonds stond een barbecue bij vrienden op de planning dus aan het einde van de middag weer richting huis om even om te kleden en met veel te veel eten op pad te gaan. Het was ontzettend gezellig en we zijn heel blij dat er nog een zondag is om even lekker helemaal niks te doen, bij te komen en om alle kliekjes op te eten.

Hopelijk heeft iedereen ondanks de rare situatie overal een fijne week gehad en kunnen we over een klein weekje. het wispelturige 2020 afsluiten en met veel hoop en optimisme aan 2021 beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *