Augustus 2021

Rust in de tent. Tenminste, dat was de bedoeling. Er stond namelijk geen bezoek gepland voor de maand augustus. We dachten gewoon lekker een rustig maandje tegemoet te gaan. Echter bedacht een hoop apparatuur het te begeven afgelopen weken, waardoor we erg druk waren met regelen, afspraken maken, oplossen en geduld hebben. Gelukkig lijkt het meeste aan het einde van de maand wel opgelost of gerepareerd te zijn.

Ondertussen merken we dat de temperaturen langzaam toenemen. Sommige dagen zijn echt heet en er staat dan ook bijna geen wind. Dat belooft wat voor de heetste maand september. Neemt niet weg dat er af en toe ook wel een tropical wave overwaait met de nodige regenval als gevolg.

zoals ik al zei; het is dus ook weer de tijd van het jaar dat alles tegelijkertijd kapot gaat en weer niet zo een, twee, drie gerepareerd is. Zo is de airco in de auto ermee opgehouden, vertoont een fietsband kuren, lekt zowel het waterfilter in de koelkast als de watertoevoer, houden alle lampjes ermee op, werkt de afstandbediening en de app van het alarm niet meer, is de flotter in de wc kapot, maar ook het kraantje om de watertoevoer af te sluiten en lijkt de airco in de slaapkamer ook wel weer een onderhoudsbeurt te kunnen gebruiken. Met veel geduld, veel afspraken en veel wachten komt alles uiteindelijk wel weer goed. Maar gevoelsmatig ben je heel druk met helemaal niks.

Ook is er deze maand weer een avondklok ingegaan, helaas. Het relatief aantal besmettingen vind ik wel meevallen, zo rond de 650 actieve gevallen aan het begin van de maand en het neemt langzaam af. Elke dag komen er tussen de 20 en 100 bij en gaan er ook wel weer tussen de 20 en 100 af. Het zijn echter de ziekenhuisopnames en de volle IC die maakt dat er weer strengere maatregelen getroffen moeten worden. De IC bedden liggen vol en er liggen sowieso rond de 40 mensen in het ziekenhuis met corona. De opnames laten wel zien dat vaccineren helpt. Aangezien veruit de meerderheid van deze mensen niet, of niet volledig gevaccineerd is (van de 105 ziekenhuisopnames vanaf 22 juli waren 98 niet gevaccineerd). Hopelijk laat iedereen zich alsnog vaccineren, zodat we met z’n allen weer normaal kunnen doen. Helaas voor nu dus weer voor 12 uur thuis zijn en geen muziek of dansen en meer dan 100 mensen bij elkaar mag ook niet. Dus het waren twee fantastische stapavonden vorige maand.

Laat het je trouwens niet afschrikken, er is nog genoeg leuks te doen! Zo hebben wij deze maand een kennismakingslesje boogschieten gedaan bij Olympia Archery. Ik had de hoop dat dit mijn onontdekte talent was, maar daar bleek niks van waar. Ik was erg slecht, maar het was wel leuk! Wel heb ik er een hele blauwe elleboog aan overgehouden.

Een andere primeur hier is kanoën. We hebben een opblaasbare kano aangeschaft en deze maand hebben we hem voor het eerst te water gelaten. Het was nog lekker hannesen, dus we moeten er even een routine in krijgen.

De handschoentjes zijn tegen blaren, FYI.

Het laatste weekend zijn we er met de kano op uit gegaan richting Playa Santa Cruz. Vanaf daar kan je naar de Blue Room varen. Een grot waar de lichtval erg mooi is. Het optuigen en vertrekken was nog even wat onwennig, maar ging nog redelijk vlot. Er stond wel behoorlijk wat wind en stroming, wat het een kort maar pittig tochtje maakte.

Met een onnodig aantal geïmproviseerde knopen de kano’s vastgemaakt aan de boei in de hoop dat ze niet weg zouden drijven. Bij de grot aangekomen was het ook nog even spannend, want je moet toch even kopje onder om de grot in te komen, maar het is ons allemaal gelukt.

Het was wat bewolkt, maar ondanks dat was de lichtval nog steeds prachtig. Doordat we maar met z’n drieën waren was het wel spannender dan ik dacht. De weg terug was nog pittiger dan de weg heen, maar we hebben het gered.

Op het droge was de uitdaging nog om de boot op de auto te krijgen, maar ook dat is gelukt. Met wat sjor- en spanbanden hebben we hem blijkbaar stevig vast weten te krijgen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Natuurlijk kan het fietsen deze maand ook niet ontbreken. We hebben weer op verschillende plekken gefietst; in het gebied rond de Tafelberg, een parcourtje bij Mambo beach en een route bij Coral Estate. Allemaal weer erg leuk en afwisselend!

Oh, en een nieuwe ontdekking voor ons. Blue Bay. We wilden weer eens een strandje bezoeken waar we beide nog nooit geweest waren. We waren er rond een uurtje of 10 en dat was maar goed ook, want het is erg druk op het eiland en de goede plekjes in de schaduw zijn zo weg.


Aanrader is om van de aanbieding gebruik te maken. 50 gulden voor 50 gulden tegoed wat te besteden is bij het restaurant in plaats van 15 gulden entree te betalen en los je consumpties te bestellen. Dus voor twee personen betaal je 100 gulden en dan kan je voor 100 gulden lekker op een bedje chillen en met een QR code je eten en drinken bestellen. Ideaal. En met die 100 gulden kom je echt wel een end. Een paar drankjes en de lunch kan makkelijk!

Dan was het deze maand ook weer tijd om een restaurant te bezoeken waar we beide nog niet geweest waren. Ons oog was gevallen op Cafe-Restaurant In de Buurt aan de Caracasbaaiweg. Ze hebben daar namelijk schnitzels. Iets wat je hier niet echt vaak eet. Natuurlijk hierover weer wat geschreven. Als je een typisch Nederlands restaurant zoekt, kan je hier je geluk op. Geen mega spannende menukaart, maar heel herkenbaar.

Dan is het einde van de maand alweer in zicht. De meeste dingen zijn gerepareerd en opgelost, we hebben een hoop leuke dingen kunnen doen en maken ons weer klaar voor bezoek begin september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *