Recensie – Brakkeput Mei Mei

In een ver, ver verleden (2014) ben ik wel eens bij Brakkeput Mei Mei geweest, maar sindsdien niet meer. Daar kwam in februari 2022 verandering in. Met ons bezoek zijn we op zaterdagavond een hapje wezen eten.

Reserveren ging soepel via de website met Formitable. Er was gelukkig nog plek, want dat is hier tegenwoordig wel een dingetje. Door de aanhoudende drukte van toeristen, is het ‘zomaar’ aan komen waaien zonder reservering af en toe een uitdaging.

We werden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gewezen. Het was er al lekker druk. We hadden een tafeltje gevraagd met wat extra ruimte voor de kinderwagen en daar hadden ze netjes rekening mee gehouden.

Van tevoren had ik natuurlijk op de kaart gekeken, maar bij binnenkomst zag ik ook nog het drie-gangen menu van 55 gulden, welke mij even deed twijfelen.

Brakkeput Mei Mei menu

We hadden een hele vriendelijke ober en de drankjes werden opgenomen en de menukaarten gegeven. We hadden allemaal niet super veel trek, dus we besloten het voorgerecht over te slaan en voor een hoofdgerecht en een dessert te gaan. Daarbij heeft Brakkeput Mei Mei ook een saladebar, dus dat kan je ook zien als een voorgerecht.

De saladebar was ‘coroaoproof’ gemaakt, doordat een medewerker voor je opschept en ze een spatscherm boven de bakjes hadden bevestigd, zodat je er niet zo in zit te ademen.

Je had keuze uit rauwkost, verschillende salades en een assortiment aan zuur. Prima om het diner mee te starten. Zoek even een goed moment uit dat er geen (lange) rij staat.

Het hoofdgerecht duurde wel erg lang, maar we wilden ons niet volproppen met de saladebar, dus bleef het even bij rustig afwachten tot ons eten kwam. Geen idee of wij even pech hadden, of dat de keuken gewoon heel druk was.

Er was Rib-eye, ossenhaas en een mixed grill besteld. Zowel de Rib-eye als de ossenhaas zagen er goed uit! Lekker met frietjes en yucca erbij. Ik had zelf de mixed grill, omdat ik niet kon kiezen, maar eigenlijk had ik moeten weten dat de mixed grill nooit met het vlees is wat ik het lekkerst vind. Het bestond uit karbonade, worst, kip, runderlapje en spareribs. Waarbij karbonade en worst niet mijn favorieten zijn. Wel moet ik zeggen dat de spareribs erg lekker waren! Fall of the bone en lekker op smaak. Ook het stukje kip was prima. Het runderlapje was wat doorbakken. De Rib-eye daarentegen was een flink stuk vlees en lekker van smaak en goed gegrilld. Ook de ossenhaas zag er keurig uit.

Brakkeput mixed grill

Naast dat het even wachten was op ons hoofdgerecht, duurde het ook even voordat we ons drinken erbij kregen. Uiteindelijk kwam het drinken wel toen de borden bijna leeg waren.

Als toetje gingen we voor de cheesecake en de brownie. Ik was ook nog benieuwd naar de oreo chocolademousse, maar dat moet dan maar wachten tot een volgende keer.

Dit keer kwam het vlot en hebben we lekker genoten van de zoetigheden. Het mag van mij altijd meer (de brownie), maar dit was wel beschaafd. Het was een prima brownie, maar had meer weg van een chocoladecake. De cheesecake was prima, maar helaas niet een no-bake (onze favoriet).

Aangezien we een kleine van drie maanden mee hadden hebben we het niet te laat gemaakt en zijn we na het dessert naar huis gegaan.

Brakkeput Mei Mei heeft een kaart met voornamelijk vlees en vis, waarbij het meeste op de grill wordt bereid. De setting is ontzettend gezellig en de bediening is attent en vriendelijk. Ook hebben we de gehele avond dezelfde ober aan onze tafel gehad. Dat vind ik ook altijd fijn. Af en toe duurde het wachten alleen wat lang.

Wanneer je lekker wilt eten met goede bediening dan is Brakkeput Mei Mei een prima plek om te reserveren. De prijs vind ik ietwat aan de hoge kant. We waren met vier personen inclusief fooi ongeveer 350 gulden kwijt, daarvoor hadden we enkel een hoofd- en nagerecht en niet heel gek met de drankjes gedaan. Wel krijg je voor dat geld grote porties vlees en dat ik zeker ook wat waard.

Oordeel: 7,5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *