Recensie – Karakter Diner

Al meerdere keren zijn we bij Karakter geweest. Soms voor een drankje en een paar keer geluncht. Dit bevalt altijd goed en daar heb ik ook over geschreven. Echter was het van een diner nog niet gekomen. Daar brachten we op oudejaarsavond verandering in. We hadden gereserveerd voor een driegangen diner. De hoop was dat de maatregelen wat versoepeld zouden worden, maar helaas, als Assepoester wanneer. de klok 12 slaat, moeten wij hier nog steeds zorgen dat we voor 9 uur thuis zijn. Vandaar dat we braaf gereserveerd hadden om half zes.

We werden vlot geholpen toen we aankwamen en kregen een mooi tafeltje aan de waterkant. Het was nog licht en in de verte zagen we wel wat regenbuien, maar zover zou het niet komen werd ons verteld. De drankjes werden opgenomen en de menukaart lag op tafel. Er was voor het voor- en hoofdgerecht keuze uit vlees of vis. De keuze was snel gemaakt.

Ondertussen kregen we ook een amuse van zalm, chorizocrème en papaya. Ik ben geen fan van zalm, maar dit was lekker! Het smaakte niet naar vis en de chorizocrème was fantastisch.

Het tempo zat er goed in en nadat we onze keuze hadden doorgegeven duurde het niet lang voordat we het vis en vlees voorgerecht kregen. De opmaak was ook weer fantastisch en de smaak was ook goed! Het is altijd net even wat anders, vaak met een knipoog naar de oosterse/arabische keuken. Het was heerlijk, niks op aan te merken en smaakte naar meer.

Voor het hoofdgerecht gingen we beide voor vlees. Ook dit werd weer vlot geserveerd en zag er prachtig uit. Het vlees was mooi medium/rare, goed op smaak en de rest was even lekker. De verschillende smaken en structuren maakten het een feestje op je bord.

Wel werd de lucht steeds donkerder en dreigender. Op gegeven moment zagen we zelfs een muur van regen op ons afkomen en propte ik net mijn laatste stukje vlees in mijn mond, om vervolgens net op tijd onder een afdakje te schuilen.

Ons diner hebben we voortgezet aan een droog tafeltje. Daar bestelde we koffie en thee voor bij ons dessert. Het was een dessert met wat citrusvrucht, waar ik normaal nooit voor zou kiezen. Ik ben meer van de room, karamel en chocolade, maar ook dit was erg lekker! Het chocolaatje bij. de thee maakte het wel af.

Karakter is een horecagelegenheid die snapt hoe de gast zich welkom en gezien voelt. Op de goede momenten stonden ze aan tafel, werd gevraagd of alles naar wens was en werden onze glazen in de gaten gehouden. In tegenstelling tot veel andere restaurants was het tempo hier goed op orde, waardoor we ook redelijk bijtijds klaar waren en niet een race tegen de klok hoefden te eten.

De prijs/kwaliteit was dik in orde. Voor twee personen waren we met drankjes en fooi zo’n 230 gulden kwijt (iets meer dan 100 euro). Het is een heerlijke plek die het lukt om de service en kwaliteit constant hoog te houden.

Oordeel: 9,0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *