Recensie – Cristal

Sinds 2019 gaan we elke maand naar een restaurant waar we beide nog niet geweest zijn. Dat betekent dat we nu al het vierde jaar ingaan waarin we dit doen en we hebben nog lang niet ons lijstje afgevinkt. In het laatste weekend van januari zijn we naar restaurant Cristal geweest. Een restaurant waar we regelmatig langsrijden en wat er altijd gezellig uitziet, maar waar we nog nooit naar binnen zijn gestapt.

Reserveren ging gemakkelijk online, en ook de menukaart is daar te vinden. Het leuke aan Cristal vind ik dat de gerechten net wat anders zijn dan we gewend zijn en je een 3-gangenmenu voor 95 gulden hebt. Prima prijs.

Bij binnenkomst werden we netjes welkom geheten en konden we uit enkele tafeltjes kiezen. We zaten binnen, wat met het wisselvallige weer van de laatste tijd prima was. Buiten zit je misschien net iets gezelliger, maar binnen wat zekerder.

Naast de kaart waren er nog andere specialiteiten zoals oesters en eendenlever. Het maakte het kiezen lastig. De beef wellington was er helaas niet meer. Nadat we onze keuze uiteindelijk hadden gemaakt kregen we als amuse een mostersoepje met brood en truffelboter. Heerlijk!

Niet veel later stond ons voorgerecht klaar. De steak tartaar met kaasballen en de truffelrisotto met coquilles. Allebei waren top. De smaak was goed, de combinaties waren lekker en de hoeveelheid was ook perfect. Echt van genoten!

Als hoofdgerecht waren we voor de tonijn gegaan, waarbij ik gevraagd had of de palingsaus ernaast mocht. Daarbij hadden we ook gekozen voor tournedos rossini. Beide medium-rare.

De palingsaus zat wel bij het gerecht, maar smaakte gelukkig niet naar paling. Ook hierbij waren de porties riant, opmaak mooi en de smaak lekker. Beide stukken waren netjes medium rare. Ik, als zoutliefhebber miste alleen wel wat zout en peper op tafel. De jus samen met de eendenlever compenseerden dat wel goed. We dronken er een rode wijn bij en ze waren echt niet zuinig met de hoeveelheden, lekker!

Dan was het tijd voor het toetje. Voor meneer was het gelijk duidelijk, hij ging voor de no-bake cheesecake met koffiegel en speculaasijs en ik ging voor chocolade met ananas en kokos. Kokos is niet m’n favoriete smaak, maar ik durfde het aan.

De cheesecake was minder zoet dan we gehoopt hadden. De koffiegel gaf behoorlijk wat bitters mee en de bodem was net niet dik en zoet genoeg om dit in balans te brengen (zeker niet wanneer je eerst het ijs opeet). Het dessert met chocolade was lekker. Mousse, krokantje en gegrilde ananas met een klein bolletje kokosijs.

Als afsluiter nog een cappuccino en de resterende wijn en voldaan zijn we naar huis gegaan.

We hebben een heerlijke avond gehad. De bediening was goed, het tempo was prima, de menukaart sprak ons aan en het eten was lekker. Zeker een aanrader om gezellig te dineren. Uiteindelijk waren we voor twee personen met ieder twee (riante) glazen wijn en twee flessen water en koffie 330 gulden kwijt, inclusief fooi. Een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Oordeel: 8,2/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *