Philly Cheese Steak Sandwich, ooit in Amerika gegeten en bij toeval er aan gedacht om van Ribeye die nog over was van de barbecue een lunch te maken. Het bleek nog simpeler dan gedacht. Volgens origineel recept is het met provolonekaas, maar dat lag niet in de koelkast. Jonge kaas en parmezaan werden de vervanger.
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 5 broodjes
Ingrediënten
- 800 gram ribeye
- 3 uien
- 5 plakjes jonge kaas van 25 gram
- 20 gram parmezaanse kaas
- snuf zout
- 5 witte pistoletjes
- 15 gram bakboter
Benodigdheden
- snijplank en mes
- koekenpan en spatel
- oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op de temperatuur die de verpakking van de pistoletjes aangeeft. Als de oven op temperatuur is kunnen de broodjes erin
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 594 kcal |
Koolhydraten | 38 gram |
Eiwitten | 44 gram |
Vetten | 28 gram |
Vezels | 2 gram |
Snipper de ui en fruit deze in de pan met boter. Snijd ondertussen de ribeye in dunne kleine plakjes van zo’n 2 centimeter lang en een halve centimeter dik (het komt niet zo nauw) en snijd de harde stukjes vet eruit. Die gebruik je niet. Als de ui glazig en zacht is kan de ribeye erbij, stooi hier ook wat zout over. Bak dit en roer regelmatig. Er komt wat vocht vrij, laat dit zoveel mogelijk verdampen. Als het meeste vocht verdampt is verdeel je het vlees en de ui in vier stukken in de pan. Strooi op deze vier stukjes de parmezaanse kaas. Leg hier bovenop de plakjes jonge kaas en laat dit smelten op laag vuur.
Snijd ondertussen de pistoletjes open, maar laat aan 1 kant het brood aan elkaar zitten (de lange kant). Als de kaas gesmolten is kan het vuur uit. Grijp met het broodje de kaas en het vlees en vouw het broodje dicht. Dit is even een handigheidje, maar zo gepiept!
Natuurlijk valt er wat vlees naast, verzamel al dat vlees in de pan, leg er wederom een plakje kaas over en grijp dit met het vijfde broodje.
Eetsmakelijk!