Orzo met gehaktballen

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke porties

Ingrediënten

Voor de pasta

  • 150 gram orzo
  • 400 gram tomaten blokjes
  • blikje champignons
  • 1 boullionblokje (en wat scheutjes water)
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 50 gram witte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, peper, oregano

Voor de gehaktballetjes

  • 300 gram mager runder gehakt
  • 20 gram paneermeel
  • 1 ei
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • oregano
  • basilicum
  • zout
  • peper

Benodigdheden

  • koekenpan
  • hapjespan/wokpan
  • snijplank en mes
  • knoflookpers/rasp
  • mengkom

Bereiding

Voedingswaarden per portie
Calorieën 853 kcal
Koolhydraten81 gram
Eiwitten57 gram
Vetten31 gram
Vezels11 gram

Doe het magere gehakt in de mengkom en doe hier de rest van de ingrediënten bij en kneed goed door elkaar. Draai hier gelijke balletjes van en laat even opstijven in de vriezer. Ondertussen kun je aan de pasta werken.

spray wat olie in de hapjes- of wokpan en pers de knoflook hierin uit. snijd de ui klein en bak deze op laag vuur samen met de knoflook. Snijd ondertussen de paprika en tomaat en voeg deze toe aan de pan. Bak dit kort mee op middelhoog vuur en voeg vervolgens de tomatenblokjes, de champignons (met vocht), bouillonblokje, oregano, peper en zout toe. Roer dit door elkaar en voeg ook de orzo toe. Als het nodig is kun je wat extra water toevoegen. Laat dit lekker op laag vuur staan en roer regelmatig door.

Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met een beetje oliespray. Serveer de pasta met de gehaktballen en de witte kaas.

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.