Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke porties
Ingrediënten
Voor de pasta
- 150 gram orzo
- 400 gram tomaten blokjes
- blikje champignons
- 1 boullionblokje (en wat scheutjes water)
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 50 gram witte kaas
- 2 teentjes knoflook
- zout, peper, oregano
Voor de gehaktballetjes
- 300 gram mager runder gehakt
- 20 gram paneermeel
- 1 ei
- uienpoeder
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- oregano
- basilicum
- zout
- peper
Benodigdheden
- koekenpan
- hapjespan/wokpan
- snijplank en mes
- knoflookpers/rasp
- mengkom
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 853 kcal |
Koolhydraten | 81 gram |
Eiwitten | 57 gram |
Vetten | 31 gram |
Vezels | 11 gram |
Doe het magere gehakt in de mengkom en doe hier de rest van de ingrediënten bij en kneed goed door elkaar. Draai hier gelijke balletjes van en laat even opstijven in de vriezer. Ondertussen kun je aan de pasta werken.
spray wat olie in de hapjes- of wokpan en pers de knoflook hierin uit. snijd de ui klein en bak deze op laag vuur samen met de knoflook. Snijd ondertussen de paprika en tomaat en voeg deze toe aan de pan. Bak dit kort mee op middelhoog vuur en voeg vervolgens de tomatenblokjes, de champignons (met vocht), bouillonblokje, oregano, peper en zout toe. Roer dit door elkaar en voeg ook de orzo toe. Als het nodig is kun je wat extra water toevoegen. Laat dit lekker op laag vuur staan en roer regelmatig door.
Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met een beetje oliespray. Serveer de pasta met de gehaktballen en de witte kaas.
Eetsmakelijk!