Maart 2022

Wat normaal gesproken een vrij droge maand zou moeten zijn was deze keer even anders. Best veel buien en bewolkte dagen, maar zo tussen de regen door echt wel weer leuke dingen gedaan. Gelukkig werd het richting het einde van de maand weer wat zonniger en daar hebben we uitgebreid gebruik van gemaakt. Daarbij hebben we ook ontzettend vaak kunnen genieten van een prachtige zonsopkomst.

De maand begon met een avontuur; kamperen bij Shelterrock Paradise. Hier lees je er alles over. Het was zeer geslaagd en we hebben genoten. Op vrijdag de Coconut Night en karaoke meegepakt (ik durfde niet) en daar overnacht. We hadden behoorlijk was spullen mee, maar daardoor wel prima kunnen slapen.

In de ochtend nog een ontbijtje en toen zijn we richting het Christoffelpark gereden om daar te gaan mountainbiken. We hadden een leuke, maar lange route. Af en toe even afgestapt en genoten van het uitzicht, een grot bezocht en uitkijktoren beklommen. Qua terrein en route geen hele spannende locatie, maar de omgeving is prachtig.

Bij het park hadden ze ook een terrasje waar we lekker hebben gezeten en pannenkoeken hebben gegeten. Het was heerlijk en welverdiend!

Thuis waren we weer even trotse ‘ouders’ van een kolibrie die weer eitjes had gelegd. Helaas zijn deze ook weer binnen enkele dagen opgegeten door andere vogels. Ik hoop dat ze het een keer gaat lukken. Wat wel wat beter gaat is ons kweek avontuur. We hebben een avocadopit laten kiemen en dat is al een beste plant en ook een ananas plant lijkt in aantocht. Er zitten al kleine worteltjes aan. Verder ben ik ook aan het proberen om champignons te kweken, maar ik denk dat de temperatuur te hoog is hiervoor. Time will tell.

Verder weer lekker eens een drankje gedaan bij Mister Porter. Daar besefte ik ineens dat dit gewoon allemaal weer kan zonder gedoe. Erop uit gaan, drankjes doen, dansen, feestjes vieren. Heerlijk! Alle maatregelen zijn inmiddels verdwenen. Zelfs in de supermarkt hoef je geen mondkapje meer op. Ge-nie-ten!

Wat we voor het eerst hebben gedaan is lekker barbecuen bij de Caracasbaaiweg. We hadden wat hamburgers gehaald, broodjes, rauwkost en wat drankjes samen met stoeltjes een goed boek en yahtzee. Zo’n feestje en zeker voor herhaling vatbaar. Daarom gelijk het weekend erop opnieuw gedaan.

Met collega’s zijn we ook nog een avondje naar El Grill & Mexicano op Mambo geweest. Lekkere sangria en ook de picanha die ik had was prima. Het was vooral borrelen, dus een hele uitgebreide review kan ik er niet over schrijven. Wel heb ik hier de menukaart, want die kon in online nergens vinden en ik houd er van om van tevoren de menukaart te bekijken. Dus doe er je voordeel mee!

El grill & Mexicano Mambo

Thuis zijn we een beetje in de kook en bak sferen. We hebben spareribs, carrotcake en boerencake gemaakt.

We zijn er ook op uit geweest! Met een klein clubje hebben we een mooi boottochtje gemaakt en gebarbecued bij Santa Barbara. Het was weer even geleden dat we daar waren, maar het is nog net zo fijn. De zonsondergang was ook prachtig!

Dan was het inmiddels ook weer tijd voor ons maandelijkse restaurant. Deze keer hadden we gekozen voor Blues bij Avila Beach Hotel. Bij Avila krijg je instant een vakantiegevoel. Een prachtig strand, verschillende horeca tenten en een mooi open plein. Natuurlijk heb ik hier ook weer een review over geschreven.

Blues Avila Curacao

Het was een afwisselende week; even bij Zanzibar geweest, bootje gevaren, uit eten geweest en op vrijdag hadden we Chinees gehaald bij In de Buurt. Lekker op de bank met guilty pleasure televisie opgegeten. Of naja, opgegeten, we kunnen er nog drie dagen mee doen.

In de Buurt Chinees Curacao

Om alle drankjes, cake, taart en vleesgerechten er nog een beetje af te krijgen hebben we ook weer een paar keer gemountainbiket. Bij St. Joris en Jan Thiel. De laatste tocht hebben we echter weer afgesloten met een drankje en taart bij Kokos. Balans.

Jardin dos Santos Caracasbaaiweg

Oh, en dan nog even onze corona afsluiter. Corona bestaat niet meer. Er worden nog wekelijkse updates van het aantal besmettingen gegeven, maar that’s it. Heerlijk om zonder mondkapje in winkels rond te wandelen. We hebben ook weer een leuk tuincentrum gevonden; Jardin dos Santos aan de Caracasbaaiweg. Erg mooie planten en je kan er pinnen of cash betalen, ideaal. Wij zijn een aloë vera plant rijker. Deze hebben we aangeschaft, omdat we als tip hadden gekregen het sap van de aloë vera plant op de eeltplekken van Google te smeren. Geen idee of het gaat helpen, maar we gaan het zien. Het staat in ieder geval wel leuk in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *