Recensie – Blues (Avila Beach Hotel)

En het is alweer tijd voor het restaurant van maart! Dit keer; Blues. Op aanraden van de buren hadden we gereserveerd op een donderdag, omdat er dan livemuziek is. Blues heeft een prachtlocatie en je waant je gelijk op vakantie.

Reserveren ging makkelijk online en bleek ook wel nodig te zijn, verschillende mensen is de deur gewezen, omdat er geen plek meer was. Zelf werden we netjes welkom geheten en naar ons tafeltje gebracht. We waren redelijk bijtijds en kregen een tafeltje buiten.

De menukaart werd gebracht en we konden al snel een cocktail bestellen. Ook onze keuze voor wat betreft een voorgerecht en hoofdgerecht was snel gemaakt. Ik was nog even benieuwd naar de chef’s special, maar dat was er niet meer.

We gingen voor de yellowfin tuna tartar en een ceviche vooraf en voor een Jamaican jerk skirt steak en skirt steak salade als hoofdgerecht, met asperges met bacon en funchi fries als side.

Cocktails Blues

Om ons heen waren ook al wat tafeltjes bezet, er kwamen veel mensen binnen en op de achtergrond speelde de band wat jazzy & blues muziek. Her en der ging er wat mis bij tafeltjes, maar bij ons ging het prima. We kregen lekkere cocktails en in een goed tempo kwam het voorgerecht.

De yellowfin tuna tartar was lekker, maar wel wat zurig. Wat op zich niet heel erg is, maar wel jammer wanneer er ook ceviche op de kaart staat en dat natuurlijk sowieso al zuur is. Beide waren lekker, maar denk qua smaakcombinaties dat ik de tartar wat lekkerder vond.

Op ons hoofdgerecht moesten we wel iets te lang wachten. We denken dat de keuken het erg druk had. Gelukkig zaten we lekker en hadden we geen haast.

De salade was erg lekker, maar de chimichiurrie dressing met wortelolie kon ik er niet echt uit halen. Ook was er naar verhouding wel erg veel feta in verwerkt. Ik houd echt van een goed gevulde, smaakvolle salade, maar in verhouding met het vlees was de feta wel een beetje overkill.

De Jamaican jerk skirt steak was ook lekker, maar de saus was niet echt heel pittig, wat we bij Jamaican jerk wel verwacht hadden. De sides; funchi fries en de asperges waren erg lekker!

Blues restaurant

Dan het toetje; ik had al verlekkerd gekeken naar het menu, maar we zijn geen kokos en ananas fan, dus er bleef een dessert over; Curacao pumpkin chocolate cheesecake. Wel hadden we het bolletje chocolade-ijs laten verwisselen voor vanille. We hadden er ook nog cappuccino erbij besteld, maar deze is nooit gekomen. Het was een vreemd toetje. Het zag er prachtig uit, maar het smaakte naar niks. Het leek wel of er geen suiker o.i.d. in zat. Ook de ‘slagroom’ die erbij zat was heel lobbig en vettig, maar met weinig smaak en de bodem die van chocola was smaakte niet naar chocola en ook de cheesecake zelf smaakte gewoon naar niks. Het was niet smerig, maar gewoon smaakloos. Heel gek en heel jammer, want we hadden ons er op verheugd.

dessert Blues Avila

De bediening was vriendelijk, maar om ons heen zagen we wel dingen mis gaan bij verschillende tafels (bevroren bier, eten niet tegelijk krijgen) en bij onszelf was dus de cappuccino vergeten.

Samenvattend: Blues zit op een ontzettend leuk plekje en de live muziek is leuk, maar kan me ook voorstellen dat wanneer je binnen zit het wat luid is. De gerechten op de menukaart zien er goed uit en het vlees was erg goed, maar het was het allemaal nét niet of niet wat we ervan verwacht hadden. We waren voor dit avondje 250 gulden kwijt inclusief fooi. Een middenmoter, ook qua prijs-kwaliteit verhouding.

Oordeel: 6,4/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *