Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 654 kcal |
Koolhydraten | 45 gram |
Eiwitten | 41 gram |
Vetten | 32 gram |
Vezels | 10 gram |
Het werd nu wel eens tijd om een soort van klassieke lasagne te maken zonder een pakje van Honig (wat overigens wel altijd lekkere lasagne is!). Na wat speurwerk op het internet had ik iets bedacht wat vast lekker zou gaan smaken.
Bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 beschaafde porties
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 50 gram prosciutto
- 160 gram volkoren lasagnebladen
- 100 gram geraspte kaas
- 3 rode uien
- 2 blikjes champignons
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 pakje AH basis pastasaus basilicum
- 6 teentjes knoflook
- 1 theelepel worcestersaus
- scheutje olijfolie
- zout en peper naar smaak
- extra paprikapoeder
- Kruidenmix van Lekker en Simpel
- 1 eetlepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/4 chilipoeder
- snufje zout/peper
Benodigdheden
- ovenschaal/braadslede
- snijplank en mes
- wokpan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de wokpan op middelhoog vuur en laat de ui en knoflook met regelmatig roeren zacht worden. Ondertussen kun je de champignons laten uitlekken en de paprika klein snijden. Als de ui zacht is kun je de tomatenpuree even meebakken om vervolgens het gehakt te rullen. Voeg hierbij ook wat zout en peper toe. Als het gehakt rul is kunnen ook de paprika en de champignons erbij. Laat dit op laag vuur een beetje pruttelen.
In deze tijd kan je de kruidenmix maken en de prosciutto in kleine stukjes snijden. Voeg de prosciutto, tomatenblokjes en de pastasaus toe samen met de kruiden, wat extra paprikapoeder, zout en de worcestersaus. Roer het door en laat lekker pruttelen op laag vuur tot het mengsel goed heet is. Proef vervolgens even of de saus goed op smaak is en pas aan waar nodig.
Vet een grote ovenschaal of braadslede in met wat boter of olie en pak alvast de kaas en de lasagnebladen. Begin met een laag saus, dan wat bladen, saus, bladen, saus, bladen en eindig met een dikke laag saus en de helft van de geraspte kaas.
Zet de bak in het midden van de oven voor 30 minuten. Serveer met de resterende kaas.
Eetsmakelijk!