Lasagne met kipgehakt, champignons en groente

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 beschaafde porties

Ingrediënten

  • Pakje Honig Lasagnesaus
  • 125 gram lasagnebladen
  • 400 gram kipgehakt
  • 500 milliliter magere melk
  • 1 blikje champignons
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 kleine prei
  • 50 gram geraspte kaas
  • oliespray

Benodigdheden

  • Ovenschaal of braadslee
  • Snijplank en mes
  • Wokpan

Bereiding

Voedingswaarden per portie
Calorieën 505 kcal
Koolhydraten54 gram
Eiwitten36 gram
Vetten15 gram
Vezels7 gram

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en bak op laag vuur in de wokpan met wat oliespray. Voeg als de ui glazig is het kipgehakt toe. Blijf dit af en toe roeren, zodat het goed rul wordt. Ondertussen kun je de tomaat, paprika en prei snijden en de champignons afgieten. Doe alles in de pan erbij als de kip gaar is. Roer goed door tot alle groente is geslonken.

Giet dan de melk met 200 milliliter water in de pan samen met het pakje lasagnekruiden. Roer dit met een garde goed door, zodat de saus langzaam begint in te dikken. Als de saus de gewenste dikte heeft kan het vuur lager.

Vet de ovenschaal of braadslee in met wat olie en start met een flinke laag saus. Vervolgens een laag bladen, dan weer saus, dan weer bladen en dan weer saus. Eindig met de geraspte kaas bovenop.

Zet de schaal in het midden van de oven voor 30 minuten. Laat hem eventueel wat langer in de oven wanneer je de zijkanten nog niet ziet bubbelen en de bovenkant nog niet is aangebrand.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *