Recensie – Shelter Rock Paradise

Shelter Rock Paradise is behoorlijk actief op Social Media en organiseert een hoop evenementen. Zo zijn er Coconut Nights, Karaoke Nights, High Tea’s, Jazz avonden en misschien nog wel meer waar ik geen weet van heb.

Van meerdere mensen hoorden we dat het lokale ontbijt wat op zondag wordt geserveerd een aanrader is. Shelter Rock Paradise ligt richting Westpunt, dus vanaf Willemstad is dat nog wel eventjes rijden. Wij waren er in een klein uurtje en hadden gereserveerd. Je wil het risico niet lopen dat je er bent en er geen plek meer is.

De setting is enorm leuk! Het ligt prachtig op een berg met fantastisch uitzicht en de inrichting is een mengelmoes van allerlei prullaria die samen een super leuk geheel vormen. Er zijn een hoop kleine nisjes en hoekjes met planten, stoelen, krukken, bankjes en tafeltjes. Ook is er de mogelijkheid om te overnachten, maar dat hebben wij niet gedaan.

Er schijnen ook want wandelroutes in de omgeving te zijn.

Het ontbijt is een kleine kennismaking met de lokale keuken voor 17,50 NAFL. Er wordt een broodje (Pan Será) geserveerd met een pompoenpannenkoekje en soep. Er is keuze uit een belegd broodje kaas, ham of ei, of een combinatie hiervan. Er is ook keuze uit twee verschillende soepen. In ons geval was dit vis of geit, maar het varieert.

We dachten dat de soep wat heftig zou zijn in de ochtend, maar het was eigenlijk best wel lekker! Ook het broodje met als aanvulling de pannenkoek was heerlijk! Het was een goede bodem voor de rest van de dag!

Shelter Rock is een erg leuk plekke om op een wat minder toeristische manier kennis te maken met het eiland en de lokale keuken. Goed startpunt om vanuit daar na het ontbijt verschillende strandjes in de buurt te bezoeken.

Om er bij Jazz Night in het donker te zijn was weer een totaal andere beleving. De gasten waren allemaal mooi (wel nog steeds casual) gekleed en de Jazzband had een centrale plek, waardoor iedereen het goed kon zien. We werden welkom geheten met punch en een bitterballetje, waarna de muziek al vrij snel begon. Ik wist eigenlijk al dat Jazz niet mijn muziekstijl is, maar wilde zo’n avond wel eens meemaken. Tegelijkertijd was er ook Coconut Night. Er wordt eten bereid in een kokosnoot. Dit zag er wel interessant uit en dit staat nu op ons to-do lijstje. Zelf hadden we al gegeten en waren we er meer om te borrelen en muziek te luisteren. Soms vond ik de muziek wat zenuwachtig, maar het was wel leuk om de muzikanten voor passie en plezier te zien spelen. Er werd deze avond niet gedanst. Misschien had ik verkeerde verwachtingen, maar de muziek was puur instrumentaal. Een zanger of zangeres had mij wel leuk geleken. Ben je helemaal Jazzfan, dan is dit een erg leuke setting en een aanrader. Mocht je geen enorme fan zijn, dan moet de afweging even gemaakt worden of je het de moeite waard vindt. Sowieso was het in combinatie met het Coconut diner denk ik een hele leuke avond!

Tijdens de Jazz Night nog even naar de menukaart gekeken en ziet er goed uit! Wat we ook op de borden voorbij zagen komen was veelbelovend! Een keer daar dineren (met of zonder kokosnoot) is nog iets wat we graag willen doen.

Kortom: Een ontzettend leuk plekje, wat weer eens wat anders is dan de restaurants in Pietermaai, Mambo, Jan Thiel of aan de Caracasbaaiweg. Enige nadeel is dat het voor ons echt een stuk rijden is. In combinatie met een strand- of wandeldag is het wel goed te combineren. Personeel is attent en alert, prijzen zijn erg schappelijk en wat we er gegeten en gedronken hebben was goed! Aangezien we er nog niet gedineerd hebben is er nog geen eindcijfer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *