Juli 2022

Juli was een heerlijke drukke maand. Van een tripje naar Bonaire, tot het ontdekken van nieuwe plekjes op Curaçao, I love it!

De maand begon al goed met een bezoekje aan Bonaire. Door werk en vrije tijd te combineren werd dit de perfecte getaway. Tijdens ons verblijf was Google weer bij de vakantie opvang. Daar heeft ‘ie weer lekker kunnen rondbanjeren.

Naast dat we heel Bonaire verkend hebben, heb ik op Curacao ook niet stilgezeten. Voor mijn verjaardag werd ik nog getrakteerd op een cocktailworkshop bij Landhuis Chobolobo. Hier wordt de Blue Curaçao en al haar varianten geproduceerd. Allereerst kregen we een cocktail van het huis en daarna begon de tour door het museum. Leuk om wat achtergrond informatie te hebben over de productie. Na de rondleiding konden we enkele likeuren proeven en aan de workshop beginnen. Toevallig waren we de enige twee, dus we konden lekker rustig aan doen. Natuurlijk het nodige ook tussendoor nog geproefd. Het was maar goed dat ik stevig geluncht had. Ieder hadden we twee cocktail gemaakt en ze smaakte prima. Het is ook een leuk plekje om ze op te drinken, want er is genoeg te zien. Perfecte activiteit om het weekend in te luiden. Proost! Oh en voor de mensen met een Sedula is er ook een leuke korting!

Verder met de volgende sessie drank. We zijn al een tijdje bezig met een Italië wijncursus bij de wijnjuf. Deze maand hadden we ‘examen’. Daarbij neemt ook iedereen een hapje en bijpassende wijn mee (voor na het examen, natuurlijk). We zijn met vlag en wimpel geslaagd en de hapjes en wijnen waren ook heerlijk. Pizzahapjes, carpaccio en tiramisu. Genieten. Gelijk afgesproken om in het najaar verder te gaan met de landen Spanje en Portugal.

Deze maand hebben we ook weer beter kennis gemaakt met Boca Sami. Hier hebben we zowel een hapje gegeten bij De Niffo Huts als bij Di Verse Sauzen. Dit is weer een totaal ander stukje Curaçao en ik vond het heerlijk!

Verder nog een gokje gewaagd bij Wind Creek Casino, maar we kwamen bedrogen uit. Ook dit keer heeft het huis weer gewonnen. Daarna zijn we doorgereden naar de bioscoop om ‘Elvis‘ te zien. Ik heb zelf niet echt iets met de beste man en zijn muziek, maar de film vond ik echt heel vet!

Willemstad by night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *