Recensie – Mosa Caña

Mosa Caña stond al tijden op ons lijstje, maar op een of andere manier kwam het er nooit van om er daadwerkelijk te gaan eten. Tot deze augustus! We hadden voor een zaterdagavond gereserveerd en waren niet de enige! Volgens mij is het de hele avond volle bak geweest.

Reserveren ging makkelijk online en parkeren kan praktisch voor de deur. Mosa Caña ligt in de wijk Pietermaai, erg gezellig. Er is zowel buiten onder een overkapping de mogelijkheid om te dineren als binnen. Wij zijn voor binnen gegaan en dat was met de airco wel lekker op een warme dag.

We werden vriendelijk welkom geheten en naar onze plek gebracht. Door de bediening werd het principe van ‘shared dining’ uitgelegd en ons de kaart uitgedeeld.

Naast het eten zag ook de cocktailkaart er veelbelovend uit. We begonnen lekker met Pisco Sour en Pisco Sour Passievrucht.

Dan werd het tijd om keuzes te maken. Ondertussen kregen we wat tortilla chips met lekkere dip voorgeschoteld. Uiteindelijk zijn we gegaan voor de gnocchi en ceviche tiradito als voorafje en als hoofdgerecht gingen we voor shirt rib en picaña.

Daarbij kozen we nog twee fancy cocktails om van te genieten. We kunnen niet anders zeggen dat Mosa Caña echt een geoliede machine is, weten wat ze doen en zorgen voor goede service en top gerechten.

Mosa cana cocktail

Het voorgerecht was heerlijk. Waarbij de ceviche natuurlijk lekker fris, zuur en licht was, was de gnocchi heerlijk romig, kruidig en smaakvol. Echt topgerechten.

Als hoofdgerecht hadden we ook twee toppers De short rib was met geduld en liefde bereid, want zoiets serveren betekent low en slow bereiden en dat was dan ook met verve gedaan. Daarbij was de picaña ook top. mooi gegrild en perfect medium/rare, waarbij de vetrand ook heerlijk zacht was. De keuken van Mosa Caña weet hoe het moet. Ook de garnering en de kleine details van alle gerechten zijn mooi en zorgvuldig bereid en geserveerd. We hadden nog lekkere yuca fries erbij, maar was qua hoeveelheid eigenlijk niet nodig.

Natuurlijk hebben we ook een dessert gekozen; baba au rum. De alcohol proefde je gelukkig niet heel erg terug, want ben persoonlijk geen fan van een sterke alcoholische smaak aan (overwegend) zoete desserts. We hebben samen het dessert gedeeld en dat was prima.

Mosa Caña is volgens mij razend populair en hip en heeft voor de gasten z’n zaakjes goed op orde. De kaart is gevarieerd, de gerechten zijn van goede kwaliteit en de bediening heeft alles scherp in de gaten. Wel vond ik het behoorlijk aan de prijs voor een avondje uit, maar dat zien we door de vingers door de ontzettend lekkere gerechten die we hebben gegeten. We waren voor twee personen, drie gangen (waarvan maar 1 dessert) en twee cocktails de neus met wat flessen bruisend water en fooi bijna 400 gulden kwijt. Behoorlijk stevig.

Dus wanneer je graag geld uitgeeft aan mooie gerechten is Mosa Caña zeker een aanrader.
Oordeel: 9.2/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *